16 / 05 / 2024

Borsada ne kadar kadın yatırımcı var?

Borsada ne kadar kadın yatırımcı var?

Son dönemlerde cazibesi giderek artan borsada kadın yatırımcıların sayısında da belirgin artış gözlendi. Peki borsadaki yatırımcıların kadın ve erkek oranı ne?



YENİ YATIRIMCILARIN PORFÖY BÜYÜKLÜĞÜ 100 BİN TL CİVARINDA

Arıkan, son dönemde borsaya artan ilginin portföy büyüklüklerine de yansıdığını dile getirerek, 2022 başında bu yana borsayla tanışan 1 milyon 200 bin yatırımcı olduğunu ve son verilere göreyse hisse senedi piyasasına doğrudan yatırım yapan yatırımcı sayısının 3 milyon 580 bine ulaştığını bildirdi

Borsada ne kadar kadın yatırımcı var?

Borsa İstanbul'da yerli yatırımcı talebinin son 6 ayda ivmelendiğini bununla birlikte bir hayli hareketli geçen 2022'nin bu anlamda rekorların sürekli kırılıp tazelendiği bir yıl olduğunu hatırlattı.

Yatırımcıların borsaya olan ilgisini "risk iştahı artan yatırımcılar" ve bir de "ilk defa yatırım hesabı açarak hisse senedi alımına başlayan yatırımcılar" olarak ikiye ayırdıklarını söyleyen Arıkan, bu iki gruba ayrı ayrı bakıldığında, 755 bin yatırımcının risk iştahının artarak fon ve tahvil gibi yatırımlarının yanında doğrudan hisse senedi almaya başladılarını, 451 bin kişinin de bu sene yatırım hesabı açarak hisse senedi aldığını bildirdi.

Borsaya yeni gelen yatırımcılar arasında 20 ila 29 yaş aralığında bulunan 242 bin kişinin olduğunu bildiren Arıkan, gençlerin manipülatif piyasalardansa halka arzlarla zenginleşen Borsa İstanbul'da işlem yapmalarını daha sağlıklı bulduklarını vurguladı.

Arıkan ayrıca, halka açık şirket sayısının 500'ü geçtiğini sözlerine ekledi.

Borsada bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön