06 / 05 / 2024

Borsada neler oluyor, yükseliş devam edecek mi?

Borsada neler oluyor, yükseliş devam edecek mi?

2 ayda yüzde 110 yükselen bankacılık sektörü hisselerini kimler, nasıl yükseltiyor? Borsa koridorlarında neler konuşuluyor? Küçük yatırımcı ne yapmalı? Yükselen hisseleri kim nasıl satacak, kimler nasıl alacak?



Borsada neler oluyor, yükseliş devam edecek mi?

Borsada bir grubun hisseleri yukarı hareket ettirdiğine dair dedikoduların altını çizen Cibre, "Borsamızın amiral gemisi bankaları tabii ki tek bir kişinin bu boyutta yukarı itmesi mümkün değil, böyle bir kişi veya grup varsa yanına destek kim koşuyordu?" ifadesini kullandı. Piyasada bu soruların cevaplarına dair birçok söylenti olduğunu kaydeden Cibre, "Birinci gerçek; böyle bir yükseliş daha önce hiç görmemiş birçok borsacı battı. Teminat tamamlama çağrıları zirvelerden inmiyor" dedi. Vadeli piyasalarda açık kontrat sayısının zirvede olduğunu kaydeden Cibre, açık kontrat satışının sadece bir ayda artış yüzde 33 arttığına dikkat çekti.

Hisseleri yükseltenler zarar mı edecek?

Banka hisselerinin büyük kısmının belli bir grubun elinde olabileceğini ancak bu hisseleri bu fiyatlardan kime satacaklarının merak konusu olduğunu kaydeden Cibre şu ifadeyi kullandı:  "Spot piyasada bu fiyatlardan gelecek alıcı miktarına satış yapılmaya kalkıldığında hisselerin hızla değer kaybetme ihtimali aklımıza geliyor. Peki, satanlar her gün yukarı sürdükleri hisselerle maliyetleri yükseldiğinde satarken zarar etmeyecek mi? Büyük ihtimalle vadeli piyasadan kaldıraçlı olarak öyle kar ettiler ki nette zarar etmeyebilirler."

"Stop koymadan asla alım satım yapmayın"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön