22 / 07 / 2024

Borsada son çeyrekte neler olacak? Borsanın en değerli şirketi hangisi?

Borsada son çeyrekte neler olacak? Borsanın en değerli şirketi hangisi?

Borsa İstanbul'da son çeyrekte şirketlerin üçüncü çeyrekle ilgili bilançoları gelmeye başlayacak. Yatay seyreder endeks misse ve sektör bazında hareketlilikler yaşanacak.




Kurumsal yatırımcılar tarafından yapılan borsa yatırımlarında, yatırımın güvenilirliği ve büyüklüğünde en önemli kriter olan piyasa değeri açısından bakıldığında ise borsada işlem gören 504 şirketin toplam piyasa değeri 194 milyar dolar. Borsadaki şirketlerin piyasa değeri 2013'te 326 milyar dolara kadar çıkmıştı. 2012 yılındın Ocak ayında ise 249 milyar dolardı. Yüksek piyasa değeri; güçlü bir marka ve bilinirlik yatırım kararı verilirken en fazla aranan özellikler olarak öne çıkıyor.

Borsa'nın en değerlisi SASA

Borsa İstanbul’da piyasa değeri 10 milyar dolara ulaşan şirket yok ancak değeri istikrarlı şekilde artan fiyatı ile en yüksek piyasa değerine ulaşan Sasa Polyester'in piyasa değeri 8,3 milyar dolar. Sasa'nın piyasa değeri sanayi devi Tüpraş'ın iki katı değerinde. Son  kapanış verilerine göre Tüpraş'ın piyasa değeri 4,3 milyar dolar.

Borsada piyasa değeri 5 milyar doların üstünde olan 6 şirket var. Birinci sıradaki Sasa Polyester'in değeri 8.3 milyar dolar. İkinci sırada yer alan Koç Holding'in değeri 6,2 milyar dolar değerinde, üçüncü sırada 6,2 milyar dolarla Ford Otosan yer alırken, 5,5 milyar dolarla Enka İnşaat dördüncü sırada, 5,5 milyar dolarla Ereğli Demir Çelik beyinci sırada yer alırken, Türk Hava Yolları 5,3 milyar dolarla altıncı sırada yer alıyor.

Borsa'da beklenen oldu 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

BİST'ten 4 hisseye tedbir kararı

Borsada gelecek vaat eden sektör ve hisseler hangileri?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön