03 / 05 / 2024

BIST 30

BIST 30

Borsa İstanbul, bankacılık hisselerindeki manipülatif hareketlerden sonra düşüş trendine girmiş ve güven kaybı yaşamıştı ancak faizle ilgili açıklamalar ve Halkbank ile ilgili olumlu gelişmelerden sonra para yeniden borsaya döndü. Peki borsadaki yükseliş sürecek mi?

Borsada son çeyrekte neler olacak? Borsanın en değerli şirketi hangisi?

Borsa İstanbul'da son çeyrekte şirketlerin üçüncü çeyrekle ilgili bilançoları gelmeye başlayacak. Yatay seyreder endeks misse ve sektör bazında hareketlilikler yaşanacak.

Son 1 yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri

Borsa İstanbul’da dalgalanma devam ederken seçimin ardından yatırımcı yükseliş bekliyor. Endeks güne düşüşle başlarken işte son 1yılda enflasyonu yenen BIST 30 hisseleri.

Ünlü analistten Sasa bedelsiz sermaye artırımı değerlendirmesi! Sasa kaç liradan bölünür?

Borsa İstanbul BIST 30 endeksinde işlem gören Sasa Polyester KAP’a yaptığı açıklama ile bedelsiz sermaye artırım kararını duyurdu. Sasa bugün borsada gündem oldu. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, Sasa’nın aldığı kararı artı ve eksileriyle değerlendirdi.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, bazı hisselerdeki kayıplar da sürüyor. Yatırım Yolcusu X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tarihi zirvelerinin yüzde 30 ve daha uzağında olan şirketleri listeledi. İşte borsa yükselirken, yatırımcısını güldürmeyen o hisseler…

2023'te BIST 30'un en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri!

Borsa Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BIST 30'da hangi hissenin ne kadar kazandırdığını açıkladı. İşte Borsa Doktoru'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

BIST 30’un 26’sı yatırımcısını enflasyona karşı korudu

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksi son bir yıllık zamanda yüzde 61,53 seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyonun karşında yüzde 65,2 reel getiri sağlayarak, BIST 30 endeksinin de sağladığı net reel getiri de yüzde 60,11 oldu.

Astor Enerji 1 Temmuz 2023’ten itibaren BIST 30 Endeksi’nde yer alacak

Borsa İstanbul Yıldız Pazarda işlem gören Astor Enerji hisseleri 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren BIST 30 Endeksinde yer alacak. Şirketin 2023 yılı başında gerçekleştirdiği halka arzdan bu yana yüzde 30’ün üzerinde piyasa değerinin arttığı belirtildi.

2023’te BIST 100 endeksine girecek şirketler belli oldu

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk çeyreğinde geçerli olmak üzere BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine giren ve çıkan şirketleri duyurdu. İşte tüm detaylar...

Borsa İstanbul resmen duyurdu! 2023'te BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine girecek şirketler belli oldu!

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk çeyreğinde ilk çeyreği için yapılacak endeks değişikleri tek tek açıklandı. 2023'te BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine girecek şirketler belli oldu!

Emlak Konut ve Tekfen uzun vadeli yatırımlar için öneriliyor!

BIST-30 hisseleri borsanın önemli bir göstergesidir. Çünkü Borsa İstanbul'da BIST-30 endeksi içinde işlem gören bu 30 hisse Türkiye'nin en büyük şirketlerini kapsar.

İş Yatırım Hisse Senedini devretti!

İş Yatırım Menkul Değerler tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada İş Yatırım BIST 30 A Tipi Borsa Yatırım Fonu'nun İş Portföy Yönetimi A.Ş.'ye Devrine İlişkin Tasarruf Sahiplerine açıklamalasını yayınladı.

Borsa İstanbul, Sürdürülebilirlik Endeksi başlatıyor!

Borsa İstanbul (BİST) yarından itibaren şirketlerin çevre, sağlık, tasarruf gibi çalışmalarını ölçen bir endeksi devreye alıyor. Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi, bist 30’daki şirketler için geçerli olacak.

Kübist Park Rezidans'ın havadan en yeni videosu!

Kübist Park projesi 30 Mayıs 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibi tarafından görüntülendi

Kübist Park Residence'ta 150 bin TL'ye! Beş yıldızlı konfor!

Kübist Park Residence 'tan konut sahibi olmak isteyenler konut bedelini peşin ödedikleri taktirde yüzde 10 'luk bir indirim uygulanıyor. Ayrıca yüzde 30 peşinatla 24 ay vade farksız taksit imkanıda sağlanıyor

BIST 30 Haberi

BIST 30

Milliyet Gazetesi Yazarı Zeynep Aktaş Borsa İstanbul'a ilginin yeniden artmaya başladığını belirterek,13 Eylül'de başlayan ve üç hafta süren sert düşüşün yol açtığı yüzde 39'luk gerilmenin ardından olumlu seyrin başladığını söyledi. Aktaş, ABD'de Halkbank ile ilgili yaşanan gelişmelerin olumlu etkilerinin borsaya da yansıdığını yükseliş trendinin yeniden başladığını belirtti.

Petrol fiyatlarında yaşanan yükselişin enerji hisselerine talep getirdiğini belirten Aktaş, Borsa İstanbul'un haftanın ilk işlem günü yaşadığı yükseliş sonrası haftanın ikinci gününde de yükselişini sürdürdüğünü ifade etti. Borsa 30’da yer alan hisselerin nerede ise tamamının yükseldiğini ifade eden Aktaş, endeksin yeniden yatay bir seyre geçip geçmeyeceğinin önümüzdeki günlerde görüleceğini dile getirdi. Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksinin yeniden ortalamaların üzerine çıktığını güçlü seyrini koruyacağının anlaşıldığını kaydeden Aktaş, "Bu noktada çok kısa vadede endeksin 3.200’ün üzerinde...