21 / 05 / 2024

Borsada yatırımcının ödünü koparan dünkü fırtınanın ardından güneş açtı!

Borsada yatırımcının ödünü koparan dünkü fırtınanın ardından güneş açtı!

Borsada dün yatırımcıyı korkutan dalgalanmalar ve gün sonunda yaşanan kayıpların ardından bugün adeta yeniden bir bahar havası esti ve yatırımcı dünkü kayıplarını telafi etme imkanı yakaladı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in açıkladığı rakamlara göre, ekonomik güven endeksi, aralık ayında aylık bazda yüzde 0,7 artarak 97,6 değerine ulaştı.

Diğer yandan uzmanlar, yatırımcılara, Noel tatili ve yıl sonu pozisyon kapatma işlemlerinin artarak yoğunlaşmasıya, piyasalardaki sert dalgalanmalar yaşanabileceği ve buna karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

 Borsada yatırımcının ödünü koparan dünkü fırtınanın ardından güneş açtı!

Analistler, yarın ise yurt içinde dış ticaret dengesinin takip edileceğini, yurt dışında ise veri gündeminin sakin olacağını bildirdi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.300 puanın destek, 5.500 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dün tarihi dalgalanmalarından birini yaşamış ve günü, yüzde 1,64 değer kaybederek 5.345,61 puandan tamamlamıştı.

Dün yaşanan kayıplar sonrası bankacılık endeksi yüzde 2,78, holding endeksi yüzde 0,90 değer kaybetmişti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran ise yüzde 2,51 ile inşaat olurken, en çok kaybettiren yüzde 9,67 ile madencilik olarak kayıtlara geçmişti.

Söz konusu sert  dalgalanmalar ve gün sonunda yaşanan kayıplar, “Acaba borsada rüzgar tersine mi dönüyor” sorusunu akıllara getirmişti.

Ancak uzmanlar, borsada zaman zaman böyle dalgalanmar yaşanabileceği, özellikle de yıl sonuna doğru pozisyon kapama işlemlerinin de tetiklemesiyle söz konusu dalgalanmaların artabileceği uyarısında bulunarak, orta ve uzun vade yatırımcılarının paniğe kapılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Borsada 'muazzem volatilite!'! Yoksa rüzgar tersine mi dönüyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön