03 / 05 / 2024

Borsadan 1 ayda 110 milyon dolar kazandı

Borsadan 1 ayda 110 milyon dolar kazandı

Arkadaşlarından ve ailesinde topladığı para ile borsada yatırım yapan üniversite öğrencisi genç bir ayda elde ettiği kazançla ekonomi çevrelerinin en çok konuştuğu isimlerden biri haline geldi.



Borsadan 1 ayda 110 milyon dolar kazandı

Ailesi ve arkadaşlarından topladığı para ile borsada yatırım yapan 20 yaşındaki genç Temmuz ayında borsada yaptığı yatırımı bir ayda kat be kat artırarak dünyanın konuştuğu bir isim haline geldi. 

Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde matematik ve ekonomi öğrencisi olan olan Jake Freeman, Wyoming'de bulunan Freeman Capital Management adlı kendi fonu ile perakende şirketi Bed Bath & Beyond'a Temmuz ayında 5,50 doların altında bir rakamdan 5 milyon hisse satın alarak yatırım yaptı. Böylece şirketin yüzde 6'sına sahip olan Freeman, geçtiğimiz salı günü hisse fiyatının  27 doların üzerine çıkmasından sonra aldığı satış kararıyla 130 milyon dolara sahip oldu. FT'ye konuşan Freeman bu derece sert bir yükselişi kendisinin de beklemediğini belirterek, başlangıçta 6 aylık bir süreç öngördüğünü söyledi. İlk etapta 25 milyon dolarlık yatırım yaptığını ve bu parayı arkadaşları ve ailesinden topladığını belirten Freeman, ilk yatırımını amcasının yanında yaptığını çocukluğundan bu yana borsayla ilgilendiğini aktardı. Volaris Capital'de staj yapan ve 16 yaşında yatırım riskleriyle ilgili bir makalenin yazarlarından biri olan Freeman, hisselerini satın aldıktan sonra şirketin yönetim kuruluna bir mektup yazarak sermaye yapısını iyileştirecek tavsiyelerde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön