03 / 05 / 2024

Borsadan deprem tedbirleri! Peş peşe açıklandı! O işlemler yasaklandı!

Borsadan deprem tedbirleri! Peş peşe açıklandı! O işlemler yasaklandı!

Borsa İstanbul, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden dolayı bazı tedbirler aldığını duyurdu. Borsa İstanbul AŞ tarafından KAP’a bildirilen açıklamada söz konusu tedbirler peş peşe açıklandı.



Borsa İstanbul AŞ, Kahramanmaraş merkezli meydan gelen ve Türkiye genelinde 10 ili önemli şekilde etkileyendeprem felaketi sebebiyle pay piyasası alım satım sistemine ilişkin geçici olarak bazı tedbirleri devreye aldığını duyurdu.

Borsadan deprem tedbirleri! Peş peşe açıklandı! O işlemler yasaklandı!

Borsa İstanbul tarafından açıklanan bu tedbirler kapsamında, öncelikle açığa satış işlemlerinin yasaklandığı duyurulurken, yeni devreye sokulan tedbirlerle ilgili detaylar da peş peşe duyuruldu.

Borsa İstanbul yönetimi, yaşanan deprem felaketi nedeniyle bir dizi yeni uygulamayı devreye soktuğunu duyurdu.

Konuyla ilgili Borsa İstanbul AŞ’nin  pay piyasası alım satım sistemine ilişkin duyurusu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Yapılan açıklamada, Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde, sermaye piyasalarının şeffaf, güvenilir, istikrarlı bir ortamda işleyişinin sağlanabilmesi ile yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını temin etmek için Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında bugünden itibaren geçici olarak bazı tedbirler alındığı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön