18 / 05 / 2024

Borsadan deprem tedbirleri! Peş peşe açıklandı! O işlemler yasaklandı!

Borsadan deprem tedbirleri! Peş peşe açıklandı! O işlemler yasaklandı!

Borsa İstanbul, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden dolayı bazı tedbirler aldığını duyurdu. Borsa İstanbul AŞ tarafından KAP’a bildirilen açıklamada söz konusu tedbirler peş peşe açıklandı.



AÇIĞA SATIŞ YASAKLANDI!

Borsa İstanbul tarafından açıklanan bu tedbirler kapsamında, öncelikle açığa satış işlemlerinin yasaklandığı duyuruldu. Açıklamada, gün içinde açığa satış tuşuna basılmadan yapılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonların da söz konusu yasak kapsamına alındığı hususunda yatırımcılar ile yatırım kuruluşlarının bilgilendirileceği duyuruldu.

Borsadan deprem tedbirleri! Peş peşe açıklandı! O işlemler yasaklandı!

Açıklamada ayrıca, yatırımcılar tarafından satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulanacağı belirtildi. .

Açıklama metninde ayrıca, mülkiyetinde payı bulunan yatırımcıların, söz konusu kıymetlerin satışını sadece ilgili kıymetlerin bulunduğu yatırım kuruluşları üzerinden yapabileceği vurgulandı.

Açıklamaya göre, kurul kararına uyumun kontrol ve takibinde sorumluluk yatırım kuruluşlarında olacak.

Öte yandan BIST 100 endeksi bugünkü açılışta, önceki kapanışa göre 118 puan ve yüzde 2,36 değer kaybederek 4 bin 879 puana gerilerken, sonrasında da değer kaybını devam ettirdi. Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde kayıplar gün içerisinde yüzde 4’ü aştı. Endeks, en yüksek 4 bin 991, en düşük ise 4 bin 748 puanı görürken; saat 16:03 itibarıyla yüzde 4,29 oranında düşüşle 4 bin 783 puan seviyesinde bulunmakta.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön