29 / 04 / 2024

Borsadan sonra kriptoda da çılgın artış! Yatırımcı sayısı 425 milyonu buldu!

Borsadan sonra kriptoda da çılgın artış! Yatırımcı sayısı 425 milyonu buldu!

Kripto para piyasalarının meydana getirdiği değere ve dünya çapında kriptonun ne kadar benimsendiğine yönelik yeni bir rapor yayımlandı. New World Wealth’e göre, küresel çapta toplam kripto para yatırımcısı sayısının 425 milyonu buldu.



 Küresel refah istihbaratı şirketi New World Wealth’in araştırmasında, 88 bin 200 kişinin kriptoyla milyoner olduğu, kripto milyonerlerin 40 bin 500'ünün ise servetini Bitcoin ticaretine borçlu olduğu ortaya konuldu. Kripto milyarderlerin sayısının 22 ve aynı zamanda, Bitcoin ticaretiyle milyarder olan kişilerin sayısı 6 olduğu öğrenildi. Öte yandan, 100 milyon doların üzerinde kripto varlık tutan kişi sayısının ise 182 olduğu öğrenildi.

 Borsadan sonra kriptoda da çılgın artış! Yatırımcı sayısı 425 milyonu buldu!

“KRİPTO VARLIKLAR DA BİRİKİM VE TASARRUFLARI DEĞERLENDİRMEYİ VAAT EDER”

 Konuya ilişkin yorumlarını paylaşan Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, “Dünya nüfusunun yakın zamanda 8 milyarı geçtiğini biliyoruz. Bu kapsamda, global nüfusun yüzde 5’inin kripto yatırımcısı olduğunu gözlemliyoruz. 14-15 senelik bir enstrümanın ulaştığı bu oran son derece dikkate değer" şeklinde konuştu. Kripto milyonerlerin toplam yatırımcıların 10 binde 2’sine denk geldiğini ifade eden Sönmez, “Benzer durumun hisse senetleri gibi geleneksel yatırım araçları için de geçerli olduğunu ifade edebiliriz. Kripto paralar da aynı diğer tüm varlıklar gibi, kısa yoldan milyoner olmayı vaat etmez. Birikim ve tasarrufları değerlendirmeyi vaat eder. Hangi araca, ne kadar yatırım yapacağı yatırımcıların kararına bağlıdır ve yatırımcılar, seçtikleri araca göre risk alır” dedi.

 Borsadan sonra kriptoda da çılgın artış! Yatırımcı sayısı 425 milyonu buldu!

 KRİPTO BENİMSEMESİNDE TÜRKİYE 12’NCİ SIRADA

Raporda ayrıca, global kripto benimseme endeksine yer verildiğinin altını çizen Sönmez, “Henley & Partners tarafından 750 veri noktasının 6 temel parametre, 19 alt parametre ve 29 göstergenin değerlendirilmesi ile elde edilen sonuçlarda Türkiye’deki kripto benimsenmesine yönelik de çarpıcı bulgular var. Benimseme sıralamasında Türkiye, yüzde 3,3 oranla 12’nci sırada yer alıyor. Bu rakam Türkiye’yi kripto benimsemesi konusunda bölgesinin lider ülkesi konumuna getiriyor. İnovasyon ve teknoloji filtresi tercih edildiği zaman ise Türkiye’nin 10’uncu sırada yer aldığına şahit oluyoruz. Türkiye’nin inovasyon parametresinde Hollanda, Avusturya, Lüksemburg gibi ülkelerden önce yer alması ülkemizdeki kripto para borsalarının potansiyelini kanıtlıyor” değerlendirmelerinde bulundu.

KKM’den çıkanlar dikkat! Eylül ayı mevduat faiz oranları belli oldu! İşte banka banka mevduat faiz oranları...

CarrefourSA’da fiyatlar resmen çakıldı! Ayçiçek yağı 39,50 TL’ye, dana kıyma 289,90 TL’ye, bulgur 25,50 TL'ye düştü!

Trafik sigortasında yeni dönem! Sistem sil baştan değişiyor! Kimi, nasıl ilgilendirecek? Detaylar tek tek açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön