18 / 05 / 2024

Borsadan sonuçlara kuvvetli tepki geldi, dövizde ise makas daraldı!

Borsadan sonuçlara kuvvetli tepki geldi, dövizde ise makas daraldı!

Seçimlerin sona ermesiyle beraber belirsizlik yaratan önemli bir konu başlığının geride kalması haftaya başlarken risk iştahının belirgin bir biçimde destek bulmasını sağladı. Özellikle Borsa İstanbul sonuçlara kuvvetli bir tepki verdi ve dövizde de makas daraldı.



28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimlerinin ardından piyasaların ana gündem maddesini ise yeni kabine oluşturuyor. Bu noktada YSK’nın kesin sonuçları ilan etmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabineyi açıklayacağı tahmin ediliyor. Öngörüler açıklamanın cuma günü yapılacağı yönünde oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “uluslararası itibara sahip finans yönetimi, yatırım ve istihdam temelli bir üretim ekonomisi” vurgusunu yapması, özellikle ekonomi yönetiminin nasıl şekil alacağını odak noktasına taşıdı. Bu vurgu ayrıca risk iştahını da destekleyen bir alan yaratıyor.

Borsadan sonuçlara kuvvetli tepki geldi, dövizde ise makas daraldı!

TÜRK LİRASI’NDA TARİHİ ZİRVE

paraanaliz.com’un haberine göre, cuma günü bankalararası piyasada 20 seviyesinin üzerini test eden USD/TL kuru yeni haftaya 20,10 seviyesine yaklaşarak başlangıç yaptı ve 31 Mayıs 2023 saat 02.04 itibarıyla 20,64 seviyesinde ilerliyor. Dolar endeksinin ise önceki hafta sergilediği kuvvetli görünümü sürdürmekte zorlandığı görüldü.

İşte detaylar...


Geri Dön