17 / 07 / 2024

Borsadan sonuçlara kuvvetli tepki geldi, dövizde ise makas daraldı!

Borsadan sonuçlara kuvvetli tepki geldi, dövizde ise makas daraldı!

Seçimlerin sona ermesiyle beraber belirsizlik yaratan önemli bir konu başlığının geride kalması haftaya başlarken risk iştahının belirgin bir biçimde destek bulmasını sağladı. Özellikle Borsa İstanbul sonuçlara kuvvetli bir tepki verdi ve dövizde de makas daraldı.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Her ne kadar bu konuda önceki gün ABD piyasalarının kapalı olmasının etkisi olsa da borçlanma tavanında uzlaşılması ve bu hafta kongrede oylamanın yapılmasının beklenmesi de dolar endeksinde ivme kaybına sebep olduğu görüldü. Makroekonomik veri kanadında ise dün yurt içinde ekonomik güven endeksini izleyen uzmanlar, nisanda 102,2 değerini alan endeks mayısta 103,7 seviyesine çıktığını ifade etti.

Borsadan sonuçlara kuvvetli tepki geldi, dövizde ise makas daraldı!

BORSA İSTANBUL

Uzun bir süre beklemeyi seçen yatırımcıların seçimlerin yarattığı belirsizliğin ortadan kalkması ile daha aktif olması hareketli bir gün yaşanmasına neden oldu. Bu hareketliliğin bir süre daha sürmesinin sürpriz olmayacağı belirtildi. Bu kapsamda, Borsa İstanbul seçimin ardından ilk işlem gününe fazlasıyla pozitif bir zeminde başlarken BIST-100 endeksi teknik bakımdan önemi yüksek bulunan 4700 puan seviyesinin üzerine yükselmeyi başardı. Bunun üzerinde kalınmasının kısa vadeli teknik görünümün iyileşmesine katkı yapacağı öngörüldü. Böyle bir durumda 4820 ve 4900 sonraki dirençlerin izlenebileceği ifade edildi. Özellikle dün sınai endeksi güçlü bir performans sergiledi. Ayrıca, bankaların ise günün ikinci yarısında iyimserliğe katıldığı görüldü.

A’dan Z’ye tüm maaşlar tek tek zamlanacak! En az maaş tam bu kadar olacak!

Enflasyonla mücadelede yeni yol haritası belli oluyor! Fiyatların düşmesi bekleniyor!

Mayıs ayı enflasyon anketi belli oldu!


Geri Dön