27 / 04 / 2024

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Borsa üç haftalık düşüş trendinin ardından yeniden yönünü yukarı çevirdi. BİST 100 endeksi haftaya pozitif bir hava ile başlarken, yatırımcılar borsaya yatırım için zamanlamanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Şu sıralar sorulan bir başka soru ise borsanın ucuz mu pahalı mı olduğu…



Borsa kısa vadede kaybettirse de uzun vadede hisse seçiminin doğru yapılması halinde kazandıran bir yatırım aracı. Ancak kısa vadede çok büyük getiriler elde etmek her zaman mümkün değil. Özellikle son bir yıldır küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve belirsizlikler doğal olarak Borsa İstanbul’u da etkiliyor. Üstelik bu belirsizliklere bir de mayıs ayında yapılacak seçimleri eklersek belirsizliklere oldukça duyarlı olan borsanın, kısa vadede pozitif getiri sağlaması mümkün değil.

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Uzmanlar, özellikle uzun vadeli bir perspektifte borsaya yatırım yapmayı düşünenler açısından Borsa İstanbul’da çeşitli alım fırsatları doğabileceğini düşünüyor. Peki, endeksin şu an bulunduğu seviyeler açışından bakıldığında, borsa ucuz mu, pahalı mı olduğu veya alım için zamanın ne kadar doğru olduğu da tartışmalı bir konu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön