10 / 05 / 2024

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Borsa üç haftalık düşüş trendinin ardından yeniden yönünü yukarı çevirdi. BİST 100 endeksi haftaya pozitif bir hava ile başlarken, yatırımcılar borsaya yatırım için zamanlamanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Şu sıralar sorulan bir başka soru ise borsanın ucuz mu pahalı mı olduğu…



3 YILDA ENFLASYONU SOLLADI

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, ‘Paranın Rotası’ adlı köşesinde hisse senedi yatırımcılarının aklını kurcalayan ‘Borsa ucuz mu, pahalı mı?’ sorusuna yanıt aradı. Bu sorunun tek bir yanıtı olmadığını belirten Korcan, fiyat-kazanç oranları, piyasa değeri-defter değeri gibi değerlere bakılması gerektiğini savundu.

BIST 100 Endeksi’nin enflasyon karşısındaki 3 yıllık performansını inceleyen Korcan, TÜİK mart ayı verilerine göre, TÜFE’nin son bir yılda yüzde 50, 2 yılda yüzde 142, 3 yılda ise yüzde 181 yükseldiğine işaret ederken, endeksin ise son 1 yılda yüzde 115, 2 yılda yüzde 246, 3 yılda yüzde 437 oranında değer kazandığını dile getirdi. Böylece endeksin son 3 yılda enflasyonun çok üzerinde getiri sağladığını kaydeden Korcan, hisse bazında ise çok farklı bir tablo ile karşılaşıldığını, bazı hisselerin enflasyon üzerinde getiri sağlarken, bazılarının yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattığına değindi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön