20 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'ü kızdıran haber neydi? Görür "Kınıyorum" diyerek mesaj yayınladı...

Prof. Dr. Naci Görür'ü kızdıran haber neydi? Görür

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da yayın yapan bazı basın kuruluşları için 'kınama' yaptı. Bu kapsamda, Malatya Doğanşehir fayının üzerine ev yapılmasına ilişkin tepkileri haberleştiren bu yayın kuruluşları, Naci Görür ile başka bir deprem uzmanını tartışmış gibi gösterdi.



Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’da faaliyet gösteren bazı yayın kuruluşlarına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden ‘kınama’ mesajı yayınlayan Sayın Görür, söz konusu kurumlarının adını vererek şunları belirtt; 

Prof. Dr. Naci Görür neden kızdı?

Prof. Dr. Naci Görür’ün adını andığı yayın kuruluşları Görür’ün fay hattına ev yapılmasına karşı çıkanlara verdiği desteği haberleştirmişti. Yapılan haberlerde ayrıca Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş'ın Naci Hoca’ya “Tamamen algı yapıyor” diyerek tepki gösterdiği bilgisi de bulunuyordu.

Doğanşehir sakinleri, konutların fay hattına yakın alanda değil, sağlam alanda inşa edilmesini talep etmişti.

Vatandaşların isteklerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Halkın söylediği ve istekleri son derece makul. Lütfen gereğini yapın” ifade etmişti. Görür'ün açıklamalarına tepki gösteren Dr. Ramazan Demirtaş ise yapılan açıklamanın algı olduğunu savunmuştu.

Öte yandan, Demirtaş, Doğanşehir’de yüzey faylanması olmadığını, yıkılan binaların faydan dolayı değil, dayanıksız olduğu için yıkıldığını kaydetmişti. Buan göre, Görür, söz konusu yayın kuruluşlarının bu haberi, sanki Görür ile Demirtaş tartışmış gibi bir üslupla sunmasına da tepki gösterdi.

Prof. Dr. Naci Görür'den  İzmir  için yeni uyarı geldi!

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depreminden sonra açıklama yaptı! Artık harekete geçilmesi lazım...

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan'da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!


 


Geri Dön