01 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan'da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!

Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan'da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tayvan'da yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak "deprem dirençli kentlerin" önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Görür, benzer büyüklükte bir depremin Türkiye'de olması halinde on binlerce vatandaşımızı toprağa vereceğimizi söyleyerek yine çağrıda bulundu. 



Tayvan önceki gün doğu kıyılarında meydana gelen 7,4 büyüklüğünde bir deprem ile sarsıldı. Buna göre Ada ülkesindeki bu şiddetli depremde dokuz kişi yalamını yitirdi ve 700'ü aşkın kişi ise yaralanmış oldu.

Tayvan Eylül 1999 yılında Türkiye'deki gibi büyük bir deprem yaşamıştı. 7,6 büyüklüğündeki depremde 2 bin 400 can kaybı yaşanmış, 5 bin bina yerle bir olmuştu. Yine bu tarihten itibaren de deprem dirençli şehirler inşa eden Tayvan, son depremi ise oldukça hafif atlattı. Türkiye ise depreme karşı hazırlıkta bir arpa boyu yol alabilmiş değildir. 

BİZE İBRET OLSUN DİYE ÖRNEK VERDİ!

Türkiye'yi depreme karşı hazırlık konusunda her fırsatta uyaran yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tayvan ile Türkiye kıyaslaması yaparak bu duruma da dikkatleri çekmiş oldu..

Sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden bir paylaşım yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Arkadaşlar, bugün biraz dertleşelim" diyerek şunları kaydetti; 

- Biliyorsunuz son günlerde ısrarlı bir şekilde DEPREM DİRENÇLİ KENTLER’in mücadelesini vermekteyim. Birçok kentimize gidip bunu anlatıyorum. Depremden korkmayalım İNSANLARIMIZ DEPREMDE ÖLMESİN diyorsak bunu başarmalıyız dedik.

 Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!

- Şimdi bir ülkeyi ibret olsun diye örnek vemek istiyorum: Dün Tayvan’da bir deprem oldu. Depremin büyüklüğü 7,4, ölen insan sayısı safece 9. Bizde olsaydı onbinleri toprağa verirdik.

- Tayvan 1999 depreminde acı bir darbe yeyince gerekli hazırlığı yapmış, ülkeyi deprem dirençli hale getirmiştir. Görüyorsunuz, 7,4 deprem ve sadece 9 can kaybı.

- Evet küçük bir yer ama Tayvan kadar olamayacak mıyız? Harekete geçmek için daha ne kadar insanımızın ölmesi gerekiyor? 

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Adalar ve Kumburgaz fayı aynı anda kırılırsa, İstanbul depremi 7.5 olur!

Prof. Dr. Naci Görür Elazığ depremini değerlendirdi: 'Büyük deprem beklemiyorum' dedi!

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür bölgeyi yine uyardı! Balıkesir'deki deprem sonrası 7'lik deprem uyarısı!

Geri Dön