03 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de, 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği kaydedildi. Çevre şehirlerden de hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, fay hatlarını dikkat çekerek stres transferine dikkati çekti. Görür, "



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, merkez üssü Doğanşehir ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,7 olarak kaydetti. Buna göre, deprem çevre illerden de hissedilirken bazı vatandaşların ev ve iş yerlerinden açık alanlara çıkmış oldu. 

Naci Görür'den uyarı: Dikkatli olunmalı

Malatya'daki deprem sonrası Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonunun stres transferi stres transferi nedeniyle depremler ürettiğini söyledi. Görür, "Dikkatli olunmalı" uyarısını yaptı. 

Görür paylaşımında şunları ifade etti: "Malatya Küçüklü- Doğanşehir’de Doğanşehir-Sürgü faylarının kesim yöresinde 4,7 büyüklükte sığ bir deprem oldu. Doğanşehir-Malatya arasındaki fay zonu stres transferi nedeniyle zaman zaman küçük depremler üretiyor, dikkatli olunmalıdır. Geçmiş olsun."

 Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya da 4.7 lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

TÜRKİYE'DE YER ALAN EN BÜYÜK FAY HATTI NEREDE BULUNUYOR?

Türkiye'nin en büyük fay hattı nerede? Buna göre, KAF, 1100 kilometre uzunluğunda yer alan sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattı anlamına geliyor.  Böylelikle de yaklaşık olarak Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar olan bu tüm Kuzey Anadolu bölgesini de  kesmektedir. Öte yandan , yer alan fay hattı, tek bir faydan oluşmamaktadır, çok fazla  parçadan oluşan bir fay zonu şeklinde yer almaktadır.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Adalar ve Kumburgaz fayı aynı anda kırılırsa, İstanbul depremi 7.5 olur!

Prof. Dr. Naci Görür Elazığ depremini değerlendirdi: 'Büyük deprem beklemiyorum' dedi!

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür bölgeyi yine uyardı! Balıkesir'deki deprem sonrası 7'lik deprem uyarısı!


Geri Dön