03 / 05 / 2024

Bosch Isı Sistemleri'nden sıcak bir kış için öneriler!

Bosch Isı Sistemleri'nden sıcak bir kış için öneriler!

Bosch Isı Sistemleri, soğuk havaların kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde, tüketicilere, evlerini ısıtırken aile bütçelerini de sarsmamaları için ekonomik ısınma önerileri sunuyor...



Soğuk havanın etkisini giderek daha fazla hissettiğimiz bugünlerde tüketiciler de artan doğalgaz faturalarıyla baş etmenin yollarını arıyor. Kombilerdeki yoğuşma teknolojisiyle yüksek verim sunan ve böylece yakıt faturalarını önemli oranda hafifleten Bosch Isı Sistemleri, tüketicilerle aile bütçelerini sarsmadan ısınmadan püf noktalarını paylaşıyor.


Bosch Isı Sistemleri’nden yapılan açıklamaya göre;


Oda termostatı kullanımı, hem oda sıcaklığının belli bir hassasiyetle sabit tutulmasını sağlar yani konforludur, hem de ısıtma cihazınıza oda sıcaklığına göre modülasyon yaptırarak daha ekonomik işletim sağlar.


Dış hava sıcaklığına göre çalışan bir kumanda kullanmanız durumunda kombiniz yalnızca evinizin ihtiyacı kadar ısı üretir. Böylece ihtiyacınızdan fazla yakıt tüketmezsiniz.


Isıtma cihazınızı yalnızca evde bulunduğunuz saatlerde çalıştırmak yerine, dışarıda olduğunuz saatlerde de evinizin sıcaklığının çok fazla düşmesini önleyecek şekilde açık tutmak, eve geldiğinizde yüksek sıcaklıklarla uzun süre çalıştırmaktan daha ekonomiktir.


Evlerimizde; kombileri düşük sıcaklıkta gece-gündüz yakmak, gündüzleri yakıp gece söndürmekten daha ekonomiktir. Yoğuşmalı kombiler, baca gazındaki su buharının ısısını dışarı atmak yerine evinizi ısıtmak için gerekli ısıya dönüştürür. Bu nedenle konvansiyonel kombilere göre daha az yakıt tüketirler.


Dış sıcaklık azaldıkça bir yandan ısı kaybı artar. Yani dış duvar sıcaklığının düşmesi daha yüksek bir oda sıcaklığına ihtiyaç duymamıza neden olur. Bu nedenle çok soğuk havalarda iç sıcaklık değeri her zamankinden 1-2 °C daha arttırılabilir.


Isı izolasyonu, enerji ekonomisi yanında dış duvarların iç yüzey sıcaklıklarını artırdığından, duvarlardaki soğukluk etkisi azalır. Bu, konforu artırdığı gibi iç ortam sıcaklıklarını azaltma imkanı da verir. Böylece ilave bir yakıt tasarrufu imkanı yaratır.


Termostatik radyatör vanası kullanımı, sabit dış oda sıcaklığı ve her odada sıcaklık kontrolü yapabilme gibi imkanlar sunar. Ekonomik işletime katkı sağlar.


Bosch’tan hem çevre hem bütçe dostu ürünler


Bosch’un ileri teknoloji ürünü yoğuşmalı kombisi Comfort Condense 30 kW, çevreye duyarlı özellikleriyle ön plana çıkarken, yüksek verimi sayesinde yakıt faturalarını önemli oranda hafifletiyor. Özel tasarımı sayesinde %108’e varan verim değerlerine ulaşan kombi, kompakt ölçüleriyle hem çok katlı apartman daireleri hem de müstakil evler

için kolay montaj ve ideal ısıtma sağlıyor. Comfort Condense 30 kW, dakikada 14,2 litre sıcak kullanım suyu temin edebiliyor ve sessiz çalışarak evdeki huzur ortamına uyum sağlıyor.


Geri Dön