29 / 04 / 2024

BOTAŞ eski Genel Müdürü konuştu: Bedeli bizler ödeyeceğiz

BOTAŞ eski Genel Müdürü konuştu: Bedeli bizler ödeyeceğiz

BOTAŞ eski Genel Müdürü Gökhan Yardım BOTAŞ’ın tartışmalara neden olan ve Deutsche Bank’tan aldığı 929 milyon dolarlık krediyle ilgili açıklamalarda bulundu. “Keşke Türkiye’deki bankalardan alınsaydı bu kredi” diyen Yardım, “Sonuçta buradaki bedeli bizler ödeyeceğiz”  dedi.



TELE1’de Begümhan Aydoğan’ın sunduğu programa konuk olan eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım, Doğalgaz ve LNG alım fiyatları gizli olduğunu söylerken, yurt dışından kredi almanın riskini “BOTAŞ’ın doğalgazı kaça aldığını şimdi öğrenmiş olacaklar. Bunlar ileride bizim karşımıza getirilebilir. Türkiye, AB’ye ihracat yapıyor. Sübvansiyon olmaması lazım. Yarın derler ki ‘Türkiye’nin doğalgazı alış fiyatları belli ama bu fiyata satıyor. Demek ki sübvansiyor yapıyor…’ Sonuçta buradaki bedeli bizler ödeyeceğiz” sözleriyle dile getirdi.
Yardım, sözlerine şöyle devam etti:

“BOTAŞ 2021 senesinde Merkez Bankası’ndan dolar alarak LNG alımlarını gerçekleştiriyordu. Dün öğrendiğimiz kadarıyla da 3 yıllık vadeyle Alman Deutsche Bank’tan 929 milyon dolar kredi alındı. 

BOTAŞ geçmişte de doğalgaz alımlarında kredi aldı ama Türk bankalarından kullandık kullanıyordu. Yurt dışındaki bankalarından bu kadar büyük kredi kullanılmadı. Bu kredi bizim yaklaşık 6-9 LNG gemisi alımına karşılık geliyor. Biz geçen sene kesin rakamları bilmemekle beraber 75-80 kargoluk LNG almıştık” ifadelerini kullandı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön