02 / 05 / 2024

'Böyle giderse 5 kiloluk ayçiçek yağı 500 lira olacak'

'Böyle giderse 5 kiloluk ayçiçek yağı 500 lira olacak'

Ayçiçeği alım fiyatının düşük kalması ve üsteni itahalat sopasının çıkarılmasıyla çiftçinin ayçiçeğinden vazgeçmesi ve gelecek yıl tüketicinin ayçiçeği yağına servet ödemesi bekleniyor. İşte sektörün içinden gelen uyarı...



Ayçiçeği için bu yıl belirlenen alım fiyatı 12 TL civarında kalmıştı ve çiftçiden büyük tepki gelirken yağlık ayçiçeği ithalatında verginin düşürülmesi ise karamsar tabloya tuz biber ekmişti. Enflasyonun tırmanış sürecinde en fazla tartışılan ürünlerin başında gelen ayçiçek yağı için ürküten bir tahmin geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön