17 / 05 / 2024

Bozcaada Conde Nast Traveler'in anket listesine giremedi!

Bozcaada Conde Nast Traveler'in anket listesine giremedi!

Geçen yıl Amerikan gezi dergisi Conde Nast Traveler’in anketinde Avrupa’nın en iyi 8. adası seçilen Türkiye'nin önemli turizm merkezi Bozcaada, bu yıl dergideki anket listesine dahi giremedi...



Tarihsel dokusu ve eşsiz doğasıyla Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Bozcaada, Amerikan gezi dergisi Conde Nast Traveler’in anketinde Avrupa’nın en iyi 8. adası seçildi. Fakat, aynı ankette geçen yıl dünyanın en iyi adaları listesine 8. sıradan giren Bozcaada bu yıl listeye giremedi. ABD’nin en etkin turizm ve gezi dergilerinden olan Conde Nast Traveler’in okuyucuları oylarıyla adadaki konaklama notu ise geçen yıla göre 76,9’dan 100’e çıktı. Restoran notu ise 82,4’ten 70’e düştü. Dergi; değerlendirmenin altına ise, “Ege adaları bizim okuyucularımız arasında popülerdir. Bunun nedenini biliyoruz. Muhabirimiz bölgeyi keşfederken, Bozcaada’nın huzur dolu tenha koylarını ve belki de Akdeniz’in en bozulmamış koylarının, en başta gelen nedenler olabileceğini belirtti” notu düştü. Ankete bu yıl 79 bin 268 okuyucu katılırken, dünya genelinde 16 bin turizm yeri için 1.3 milyon oy kullanıldı.


‘Sezonluk işçi notu düşürdü’


Listedeki gerilemeye ilişkin değerlendirme yapan Amaranda Adaevi’nin işletmecisi Mustafa Tınç, “Restoran notunun düşmesinde ki  etkenlerden biri işletmelerin sezonluk işçi çalıştırması” yorumunu yaparken, Akvaryum Otel yetkilisi Deniz Par da, “Adada çok restoran açıldı. Restoran notunun düzeleceğini umuyorum. Ama plajların bakımsızlık ve kalabalıklık anketi olumsuz etkilemiştir” dedi.


Milliyet


Geri Dön