22 / 07 / 2024

Brent petrol fiyatları çakılıyor! Benzin ve motorine indirim mi geliyor?

Brent petrol fiyatları çakılıyor! Benzin ve motorine indirim mi geliyor?

OPEC+ üyelerinin petrol üretiminde kısıtlama kararının ardından fiyat yükselişine geçen brent petrol, haftayı yüzde 3,11 düşüş ile kapattı. Yaşanan bu düşüş ile birlikte benzin ve motorin fiyatlarına indirim beklentisi oldu. İşte detaylar…




Petrol Üreticisi Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC harici bazı ülkelerin de içinde bulunduğu OPEC+ grubunun üretim kesintisi için vermiş olduğu kararı da fiyatları desteklemeye kaldığı yerden devam ediyor.

Fakat, ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki artışı dünyanın en büyük petrol tüketicilerinden olan ABD'de talebin düşük seyir gösterdiği algısı yaratarak fiyatlara baskı yapıyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresine (EIA) göre de ülkedeki ticari ham petrol stokları geçtiğimiz hafta yaklaşık olarak 9 milyon 900 bin varil artarak 439 milyon 100 bin varile kadar çıktı. Piyasa beklentisi stokların 7 milyon 54 bin varil artacağı düşüncesindeydi.

Ticari ham petrol stokları içine girmeyen stratejik ham petrol stokları ise 7 milyon 700 bin varil azalış ile birlikte 408 milyon 700 bin varile kadar düştü. Söz konusu zaman diliminde ABD'nin benzin stokları da 2 milyon varil artış ile 209 milyon 500 bin varil olmuş oldu.

15 Ekim 2022 Cumartesi günü itibarıyla geçerli olmak kaydı ile motorinin litre fiyatına 99 kuruş da zam geldi.

Brent petrol fiyatları çakılıyor! Benzin ve motorine indirim mi geliyor?

iPhone 12 ucuz fiyata A101’de! Bu fırsat kaçmaz! 16 Ekim 2022 fiyat listesi

Orta Doğu ve Körfez’e ihracat 25 milyar doları buldu

1.250 lira yardım parası verilecek! PTT’den alabilirsiniz! Aile Destek Ödemeleri ne zaman verilecek?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön