02 / 05 / 2024

Brent petrol yükseldi! Brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar oldu? 15 Ağustos 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrol yükseldi! Brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar oldu? 15 Ağustos 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı dün 86,21 dolardan işlem gördü. Bugün ise güne yükselişle başlayan brent petrol ne kadar oldu? Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 15 Ağustos brent petrol fiyatı...



Brent petrol dün güne 86,21 dolardan başladı. Kapanışa göre 0,36 artan brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? İşte 15 Ağustos 2023 brent petrol varil fiyatı.

BRENT PETROL BUGÜN NE NE KADAR? 15 AĞUSTOS SALI BRENT PETROL VARİL FİYATI

Brent petrolün varil fiyatı bugün yüzde 0,36 artışla 86,52 dolar oldu. 

Petrol fiyatlarının yükselmesinde Çin'in faiz indirme kararı ülke ekonomisinin büyüme ivmesinde toparlanma yakalayabileceği beklentilerinin güçlenmesi etkili oldu.

Çin, bazı finansal kuruluşlara sağladığı finansal kredilerde 15 baz puan indirim yaptı. Ülkede petrol talebi yaz aylarında yüksek seviyelerde seyrediyor. Temmuz ayında ülkenin rafineri üretimi geçen yıla göre yüzde 17,4 artış gösterdi.

Öte yandan bölgedeki ikinci büyük ekonomi olan Japonya'da nisan-haziran döneminde ekonominin beklenenden daha hızlı büyüdüğünü gösteren veriler de fiyatları destekledi.

 Brent petrol yükseldi! Brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar oldu? 15 Ağustos 2023 brent petrol varil fiyatı

PETROL FİYATLARI YÜKSELDİ!

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi, dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha ucuz hale getirdi.Bu durum petrol alımlarının artmasına ve fiyatların yükselmesine neden oldu. ABD dolar endeksi bugün saat 09.43 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,11 düşüşle 102,945 oldu.

Brent petrol fiyatlarında teknik olarak 86,56 ile 86,61 dolar aralığının direnç, 86,22 ile 86,12 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği öngörülüyor.

AKARYAKIT FİYATLARINA BUGÜN ZAM GELDİ Mİ?

Petrol fiyatlarının yükselmesi ile gözler akaryakıt fiyatlaırna çevrildi. Vatandaşlar ''akaryakıt fiyatlaırna bugün zam geldi mi?'' sorusunu merak ediyor. Bugün akaryakıt fiyatlarına herhangi bir zam yapılmadı. Yarın benzinin litre fiyatına zam gelmesi bekleniyor. 

Akaryakıtta son zam geçtiğimiz Cuma günü yapılmıştı. Bu zamla benzinin litresine 2 lira 7 kuruş, motorinin litresine 1 lira 37 kuruş ve LPG'nin litresine de 67 kuruş zam uygulandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön