02 / 05 / 2024

Brent petrolde düşüş! Akaryakıta indirim mi geliyor?

Brent petrolde düşüş! Akaryakıta indirim mi geliyor?

OPEC+’a ait olan üyelerinin petrol üretiminde kısıtlama kararının ardından yükselişe geçen brent petrol fiyatları haftayı yüzde 3,11 düşüş ile kapattı. Yaşanan düşüş ile birlikte benzin ve motorin fiyatlarına indirim beklentisi oldu. İşte detaylar…



OPEC'in petrol üretimini azaltma kararının ardından uluslararası piyasalarda yükselişe geçen brent petrol, haftanın son iş gününde yüzde 3,11 düşüş ile kapattı. Yaşanan düşüş bu ise beraberinde mazot, yani motorin ve benzin fiyatlarında indirim beklentisini beraberinde getirmiş oldu. Peki, motorine ve benzine indirim yapılacak mı, motorin ve indirime zam gelecek mi?

BRENT PETROLDE İNİŞ ÇIKIŞ

Fiyatlar, zayıf dolar ve ABD'nin ticari ham petrol stoklarında yaşanan artış sebepleri ile birlikte dalgalı bir seyir izliyor.

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında da değerini tartan dolar endeksindeki düşüş petrolü harici para birimlerini kullanan alıcılar için de daha ucuz hale getirerek fiyatlara destek veriyor.

Petrol Üreticisi Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı başka ülkelerin de dahil olduğu OPEC+ grubunun üretim kesintisi kararı da fiyatlara destek vermeye devam ediyor.

Brent petrolde düşüş! Akaryakıta indirim mi geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön