29 / 04 / 2024

Brent petrolde iniş çıkış devam ediyor! Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu?

Brent petrolde iniş çıkış devam ediyor! Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu?

Brent petrolün varil fiyatı bugün, uluslararası piyasalarda 92,53 dolardan işlem görüyor.



Dün 93,03 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 90,62 dolar seviyesinde bitirmişti. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.50 itibarı ile kapanışa göre % 2,11 artarak 92,53 dolar oldu. Aynı dakikalarda ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 85,75 dolardan satışa çıktı.

Fiyatlardaki yükselişe küresel petrol arzı ile ilgili endişeler etkili oldu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e, dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun hemen öncesinde, 2015 yılında İran nükleer anlaşmasını canlandırmak için ağustos ayında sunduğu taslakta nihai bir uzlaşmaya varılma olasılığı soruldu.

Borrell, tarafların Hiçbir şekilde nihai bir sonuç aramaya katkıda bulunmayan bazı önerilerde bulunmalarının sonrasında bu hafta içinde hiçbir şey olmasını beklemediğini dile getirdi.

Bu durum piyasalarda, yakın zamanda İran petrolünün uluslararası pazara dönüşü beklentilerini zyaıf hale getirerek fiyatların yukarı yönlü hareketlenmelerine destek verdi.

Brent petrolde iniş çıkış devam ediyor! Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön