27 / 05 / 2024

Brent petrolde iniş çıkış devam ediyor! Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu?

Brent petrolde iniş çıkış devam ediyor! Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu?

Brent petrolün varil fiyatı bugün, uluslararası piyasalarda 92,53 dolardan işlem görüyor.



Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşmuş olan OPEC+ grubunun üretim ideallerine ulaşamaması da piyasalarda arz baskısını çoğalttı.

Dünyaca ünlü uzmanlar, üretim hedefine ulaşamayan grubun günlük yaklaşık olarak 3 milyon 580 bin varillik rekor üretim düşüşün olduğunu, bunun ise küresel petrol talebinin % 3,5'lik kısmına karşılık geldiğini ifade etti.

Talep tarafında ise ABD ülkesi başta olmak üzere merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında agresif bir faiz artırımlarını devam ettireceğini bu durumun da ekonomileri resesyona sürükleyeceği ile ilgili endişeler petrol fiyatları üzerinde son derece baskı oluşturmaya devam ediyor.

Dünyanın en büyük petrol üreticisi ve tüketicisi olan ABD'nin ham petrol stoklarındaki artış öngörüsü de talep endişelerine destek verdi.

Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ham petrol stoklarında geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 1 milyon 35 bin varil artış tahmin olduğunu açıkladı. Piyasa beklentisi ise stokların 2 milyon 321 bin varil artacağı tarafındaydı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin resmi petrol stok verileri ise bugün duyurulacak.

Brent petrolde teknik şekilde 92, 67 ile 95, 87 dolar aralığının direnç, 86, 27 ile 89, 47 dolar aralığınınsa destek bölgesi olarak izlenebileceği bilgisi aktarılıyor.

Brent petrolde iniş çıkış devam ediyor! Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu?

Tarım sektöründen rekor ihracat! Tam 21,5 milyar dolar

Rams City Projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

EYT’de son durum açıklandı! Hangi sigortalar geçerli olacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön