29 / 04 / 2024

EYT’de son durum açıklandı! Hangi sigortalar geçerli olacak?

EYT’de son durum açıklandı! Hangi sigortalar geçerli olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için hiç kuşkusuz milyonlarca insan büyük bir heyecan ile bekliyor. Devlet yetkilileri ise uzun zamanda EYT için aralık ayını işaret ediyor.



Emeklilikte yaşa takılanlar için başlatılan çalışmalar ise devam ediyor. Bakanlık çözüm için ise tek bir formül üzerinde yoğunlaştı. Peki staj sigortası geçerli olacak mı? Fiili hizmet zammının etkisi olacak mı? Kısmi emeklilik konusu ne olacak? Bütün bu soruların yanıtı ise TRT Haber’den Süleyman Yaşar derledi.

6 milyon kişinin merak ile beklemiş olduğu 'emeklilikte yaşa takılanlar' düzenlemesinde sona doğru yaklaşılıyor. Gözler tamamen aralık ayına çevrildi. Bakanlık bünyesinde kurulmuş olan özel ekip tek bir formül üzerinde yoğunlaşmış durumda. Çalışmanın ana hatları ise belli oldu.

Şu sıralar ise teknik detaylar üzerinde yoğun bir mesai yürütülüyor.

EYT düzenlemesinde merak edilen birçok başlık bulunmakta. Onlardan biri de staj sigortasının EYT’de geçerli olup olmayacağı konusu. Akıllardaki bir başka bir soru ise yıpranma olarak bilinen fiili hizmetin EYT sürecine etkileri. EYT kapsamı bütünde gündeme gelen kısmi emeklilik konusu da merak edilmiş olan detaylar arasında yer almakta.

EYT’de son durum açıklandı! Hangi sigortalar geçerli olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön