14 / 05 / 2024

EYT’de son durum açıklandı! Hangi sigortalar geçerli olacak?

EYT’de son durum açıklandı! Hangi sigortalar geçerli olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için hiç kuşkusuz milyonlarca insan büyük bir heyecan ile bekliyor. Devlet yetkilileri ise uzun zamanda EYT için aralık ayını işaret ediyor.



"MİLYONLARCA İŞÇİNİN BEKLENTİSİ VE TALEBİ VAR"

EYT konusunda merak edilenleri TRT Haber'e değerlendiren  Ankara  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, şu şekilde konuştu:

"Mevcut yasal düzenlemelerimiz içerisinde staj giriş tarihini sigortalılık başlangıcı kabul edilmediğini ifade edebiliriz. Fakat bu konuda milyonlarca işçinin beklentisi ve talebi de var.

Fiili hizmet zammı ise kamuoyunda yıpranma payı olarak bilinen hususta EYT'yi etkilememekte. Çünkü sigortalılık süresini sene olarak geriye götürmüyor.

Engellilerin emekliliği ile ilgili de bir durum söz konusu. Fakat engelli emeklilerinde bir yaş şartı yok. Engellilere dair sigortalılık süresi ile ilgili düzenleme yapılması gerekir."

Çalışma Bakanlığı bünyesi bütününde çalışma grubu tüm teknik ayrıntılar üzerinde yoğun bir mesai yürütmekte. EYT düzenlemesinin ocak ayında Meclis'e gelmesi bekleniyor. 

EYT’de son durum açıklandı! Hangi sigortalar geçerli olacak?

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul’da düşüş son bulmuyor

iPhone 14’ü alamayan iPhone 13’e koştu! A101’de fiyatlar dip yaptı! 21 Eylül 2022 fiyat listesi

2008 krizini önceden bilen adam ülkeler batacak dedi! Yürekler ağıza geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön