08 / 05 / 2024

Brent petrolde rekor! İki haftada yüzde 16 arttı

Brent petrolde rekor! İki haftada yüzde 16 arttı

Brent petrolün varil fiyatı, piyasalarda arz tedirginliklerinin tekrar gün yüzüne çıkması ile birlikte son iki haftada yaklaşık yüzde 16 artış gösterdi. İşte detaylar…



Aynı zaman diliminde, Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Rus petrolünün üçüncü ülkelere olan satışına tavan fiyat getirilmesini de içine alan sekizinci yaptırım paketi konusunda anlaşmaya vardı.

Bu şekilde artan talep endişeleri ile birlikte 26 Eylül 2022’de 82,86 dolardan kapanış gösteren Brent petrolün varil fiyatı, söz konusu gelişmeler ile birlikte son iki haftada yaklaşık olarak yüzde 16 arttı ve dünü 96,19 seviyesinde bitirdi.

Tüm bunların yanı sıra, değeri artan dolar ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin'de devam eden Kovid-19 salgınının sebep olduğu talep düşüşü endişeleri de fiyatları baskılamaya kaldığı yerden devam ediyor.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 13.00 itibarı ile birlikte dünkü kapanışa göre yaklaşık olarak yüzde 2,26 düşüş ile 94,02 dolardan işlem görüyor. Aynı dakikalarda ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 88,80 dolardan alıcıya çıktı.

Brent petrolde rekor! İki haftada yüzde 16 arttı

Binek otomobilde toplam 6,5 milyar dolarlık ihracat

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin rakam için net konuştu

Yerli otomobil TOGG’da flaş gelime! TOGG ne kadar olacak? Bakan Varank açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön