03 / 05 / 2024

Brent petrolde şok dalgalanma akaryakıt fiyatlarına nasıl yansıyacak? 12 Eylül akaryakıt fiyat listesi

Brent petrolde şok dalgalanma akaryakıt fiyatlarına nasıl yansıyacak? 12 Eylül akaryakıt fiyat listesi

Brent petrol kanatsız çakılıyor! EPGİS güncel akaryakıt fiyatları: Benzin, motorin, LPG, mazota indirim gelecek mi? .



Brent petrol fiyatlarının yanı sıra dövizde yaşanan hareketlilik sonrasında akaryakıta gelen zam ve indirim haberleri de arka arkaya geliyor. Peki, benzin, motorin, LPG, mazota bir indirim daha gelecek mi?

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Petrol fiyatlarında sert bir düşüş görülüyor. Brent ham petrolünün varil fiyatı %1,4 düşüşle 92 doların altına indi. Fiyatlardaki düşüşte, küresel petrol talebi ile ilgili endişeler etkili oldu.

Çin'de Covid-19 önlemlerinin sıkılaştırılması, ABD ile Avrupa'da faiz artırımlarının ekonomileri yavaşlatacağı ve yakıt talebini azaltacağı endişeleri fiyatları aşağı yönlü baskılamaya devam ediyor.

Brent petrolde şok dalgalanma akaryakıt fiyatlarına nasıl yansıyacak? 12 Eylül akaryakıt fiyat listesi

Arz tarafında ise ABD, AlmanyaİngiltereKanadaFransaİtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyatı uygulama planı fiyatlar üzerinde etkili oluyor.

ABD Hazine Bakanlığı, cumartesi günü söz konusu plana ilişkin kılavuz yayımladı. Kılavuzda, tavan fiyat uygulamasının, Rus ham petrolü için 5 Aralık'ta ve rafine ürünler için 5 Şubat 2023'te yürürlüğe gireceği belirtildi.

Öte yandan, ABD Hazine Bakanlığı Ekonomi Politikalarından Sorumlu Müsteşarı Ben Harris, Brookings Enstitüsü'nde katıldığı bir etkinlikte, tavan fiyatın belirlenmesi de dahil olmak üzere planın tamamen geliştirilmesinin birkaç hafta daha süreceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön