28 / 04 / 2024

Brooks Brothers ilk mağazasını Zorlu Certer’da açtı!

Brooks Brothers ilk mağazasını Zorlu Certer’da açtı!

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un favorisi olan ve ‘başkanların markası’ diye anılan Brooks Brothers ilk mağazasını Zorlu Certer’da açtı. Türkiye Genel Müdürü Füsun Kuran, mağaza için 400 bin euro yatırım yapıldığını söyledi....



Türkiye Genel Müdürü Füsun Kuran, mağaza için 400 bin euro yatırım yapıldığını söyledi. Mağaza tasarımında Rahmi Koç’un özel koleksiyonundan 73 parça kullanıldı. 


Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, en sevdiği markalar arasında saydığı Brooks Brothers’ı getirmek için RMK Classic Giyim’i kurmuştu. Mağazanın tasarımında dikkat çeken ise Rahmi Koç’un kişisel koleksiyonundan 73 parçaya da yer verilmesi. Rahmi Koç’un kendisine ait eski bavullar, kazanılmış kupalar, çizmeler ve kitaplar markanın Amerika’daki orijinal tasarımıyla uygun sergileniyor. Brooks Brothers Türkiye Genel Müdürü Füsun Kuran, markanın ilk günden ilgiyle karşılandığını söyledi. 


8 MAĞAZALIK HEDEF


Füsun Kuran, 3-5 yılda 8 mağazaya ulaşacaklarını belirterek, 5 yıl sonraki ciro hedeflerini 12 milyon euro olarak açıkladı. Fiyatların ABD’den ve internetten makul olacağını vurgulayan Kuran, gömlek fiyatlarının 295 lira olduğunu söyledi.


GÖZÜ BAŞKANLARDA


Ağustos ayında Rahmi Koç ile görüştüklerini ve Zorlu’daki mağazayı tesadüfen bulduklarını belirten Kuran “Sonra Anadolu Yakası’ndaki Akasya’dan aradılar ve bize uygun bir mağazaları olduğunu söylediler. Her iki mağazayı bulmamız da biraz kader” dedi. Kuran 8 mağazadan birinin mutlaka Ankara’da olacağını açıklayarak şöyle konuştu: “Ankara’da cadde mağazası olabilir. Hedefimiz bütün başkanları giydirmek. Türkiye’de çok başkan var. Açılışımız havaların soğuduğu günlere denk geldi. Ayrıca yerel seçim öncesi başlamak da zamanlama açısından çok iyi oldu. Bütün adayları da giydirmek isteriz.”


Bir yemekte tanıştı, genel müdür oldu

FÜSUN Kuran, markanın genel müdürü olma öyküsünü de şöyle anlattı: “İtalyan Stefanel’den ayrıldıktan sonra kendi işimi yapmak istiyordum. Bir arkadaşımın İzmir’de başlattığı Mariposabebe’ye ortak oldum. Sonra Rahmi Koç ile bir yemekte tanıştım. İki yıldır markayı getirmek için çalışmalar yürüyormuş ve onu emanet edeceği birini arıyormuş. Yemeğin sonunda bana genel müdürlük görevini önerdi. Ben de kabul ettim. Mariposabebe de bir yandan sürüyor ama benim konsantrasyonum Brooks Brothers üzerine.”


İkinci mağazada golf oynatacak

FÜSUN Kuran, şubat ayında Akasya AVM’de açılacak mağazada 26 metrekare golf simülatörüne yer vereceklerini söyledi. Kuran, kökleri 1818’e kadar uzanan Amerikalı markayla yaptıkları anlaşma gereği, eğer 

Brooks Brothers Ukrayna, Kazakistan gibi ülkelere açılacaksa önce RMK Classic Giyim’e geleceğini belirtti.


Kişiye özel gömlek Amerika’da

KOLEKSİYONUN yüzde 85 erkek, yüzde 10 kadın ve yüzde 5 çocuktan oluştuğunu belirten Füsun Kuran şu bilgileri aktardı: “Bizde gömlek cirodan yüzde 30 pay alıyor. Bunun içinde özel dikim gömleğin oranı yüzde 5. Kişiye özel gömleklerin tamamı Amerika’da dikiliyor. Markanın vaadi bu; tüm dünyadaki mağazalarından gelen siparişi ABD’de dikiyorlar. Bu gömleklerin fiyatı diğerlerinin 2,5-3 katı kadar. Kişiye özel takımlara ise bir ay sonra başlayacağız. Takımlar da İtalya’da dikilecek.” 


Demet Cengiz/Hürriyet


Geri Dön