07 / 07 / 2024

Bu bölgedeki araç sahiplerine açıklama geldi! Muayene gecikme ücreti alınmayacak

Bu bölgedeki araç sahiplerine açıklama geldi! Muayene gecikme ücreti alınmayacak

Araç sahiplerini alakadar eden yeni duyuru ile gözler yazılı açıklamaya çevrildi. Düzenli olarak yapılması gereken araç muayeneleri için bu sefer bir istisna tanındı. Kimler faydalanacak? İşte detaylar…



Araç muayenesi her araca yapılması gereken ve hasar tespiti ile kişilerin hayatını kurtaran önemli bir işlemdir. Araç sahipleri düzenli olarak araç muayenelerini yaptırmalıdır ve yaptırmadıklarında gecikme bedeli öderler. Bu kapsamda bazı plakalara yönelik gecikme ücreti ödememe duyurusu yapıldı. 

Bu bölgedeki araç sahiplerine açıklama geldi! Muayene gecikme ücreti alınmayacak

TÜVTÜRK’ten araç sahiplerine duyuru

TÜVTÜRK son yayınladığı duyuruda araç sahiplerine seslendi. Araç muayene işlemlerinin yapılmaması durumunda ceza alabilecek birtakım kişiler için duyuru yapıldı. Duyuru deprem bölgesindeki plakaları kapsarken buna ek olarak tescil belgesinde dairesi afet illerinden biri olan araçları da kapsamaktadır. Burada bir tarih sınırlaması vardır bir 6 Şubat 2023 sonrası için geçerlidir. Yapılan duyuruda vatandaşlara seslenen TÜVTÜRK, sınırlamanın kapsamını da açıklamıştır. Hali hazırda deprem bölgesindeki illere kayıtlı olan araçlar buna dahildir. Aynı zamanda deprem bölgesine hizmet veren araçlar da araç muayene gecikme bedelinin dışında kalacaktır. Tescil belgesinde 9 afet ilinden birinin adının yazdığı illerin bütünü buna dahildir. Araç muayene gecikme bedeli bu kişilerden alınmayacaktır. Örneğin; 31 plakaya sahip bir araç Hatay Merkez İstasyonu’na müracaat ederse bu durumda gecikme bedelinde 1 ay tahsilat açısından eksik olacaktır. Ancak 31 plakalı bir araç eğer Manisa Merkez İstasyonu’na müracaat ederse tahsilattan 1 ay indirilmez direkt olarak alınır. Eğer araç 16 plaka ise ancak aracın ruhsatında afet bölgesi yer alıyorsa yine merkez istasyonuna müracaat etmesi ile 1 aylık gecikme bedeli eksik alınır. 
 


Geri Dön