09 / 05 / 2024

Bu defa zam değil indirim haberi! O ürünün fiyatı çok sert düştü

Bu defa zam değil indirim haberi! O ürünün fiyatı çok sert düştü

Özellikle tavuk fiyatları son zamanlarda oldukça zamlanmıştı. Ormanlara girişlerin yasaklanmasıyla birlikte ise tavuk fiyatları dibi gördü ve marketlerde indirimli satılmaya başlandı.



Böyle giderse sektörün giderek çöküş yaşayabileceğini anlatan Koç sözlerine şu şekild devam etti: “Düşünsenize geçen yıl 1 liradan satılan ekmeğin fiyatı 4 liraya çıkmış durumda. Bir kilo ekmeğe şu an bir kilo beyaz et alabilmektesiniz. Ekmeğin hammaddesi buğdaydır. Buğday ise tavuğun yediği en ucuz hammaddedir. Bu durumda ayakta kalmamız çok zor yani. Beyaz et sektörü en çok yazın para kazanıyor. Tavuk fiyatları kışın zaten düşüyor. Bu dönemde üretici kazanıp borcunu ödeyemezse iflaslar gelecektir. Bunun tarihte örnekleri çok var. Şeker Piliç, Mudurnu gibi yani. Maalesef ders almamaktayız. Fiyatlar yükselirken müdahale edenler düşerken izliyorlar yalnızca. İflaslar gelirse kimse bunun önünde durmaz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön