30 / 04 / 2024

Bu destek ödemesinden faydalananlar dikkat! Tutar daha da yükseldi! Bu habere hemen bakın

Bu destek ödemesinden faydalananlar dikkat! Tutar daha da yükseldi! Bu habere hemen bakın

Devlet kurumları, çocuklu ve geçim darlığı yaşayan ailelere maddi destek sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çocuklu hanelere yönelik Sosyal Ekonomik Destek (SED) çocuk yardımı ödemesi artırıldı. İşte, SED çocuk yardımı başvuru sayfası...



Devletin verdiği destek ödemeleri son sürat devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay yapılan çocuk yardımı ödemelerinin yükseltildiği açıklandı. Bu yardımdan faydalanan aileler detayları öğrenmek ve kimlerin hangi şartlarda bu ödemeye sahip olacağını araştırıyor.

SED ÇOCUK YARDIMI NE KADAR?

Çocuk yardımı ödemesi 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, koruyucu ailelere verilen ödemelerde çocuk başına aylık bedel 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 TL'ye çıkarıldı.

Güncellemeyle beraber, gereksinim sahibi ailelere ve koruyucu ailelere daha teferruatlı bir yardım sunulması hedefleniyor.

SED YARDIMI BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

SED yardımı başvuruları Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahıs olarak yapılıyor.

Ayrıca e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru internet sitesi üstünden de başvuru yapabilirsiniz.

İnternet üstünden yapılan başvurularda kendi bilgilerinizi sisteme yazarak başvuruda bulunabilirken, kurumlardan yapacağınız başvurularda bazı belgeler istenmektedir.

Bu destek ödemesinden faydalananlar dikkat! Tutar daha da yükseldi! Bu habere hemen bakın

İstenen belgeler şöyle:

* Dilekçe
* T.C. Kimlik Numarası beyanı,
* Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi
* İŞKUR ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.

Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra bir hafta içinde sizlerden daha iyi bilgiye sahip olmak için yetkililer aracılığı ile aranabilirsiniz. Görüşme bittiğinde onaylanma aşaması iki haftaya kadar sürebilir. Başvurunuzun neticesini e-Devlet üstünden kontrol sağlayabilirsiniz.

Başvurunuzun tasdiklenmesinin ardından aylık olarak tespit edilen günlerde PTT üstünden para çekme işleminizi 7/24 yapabilirsiniz. Destek ödemeleri her ay bakanlık aracılığı ile tespit edilen günlerde yapılıyor.

Bu destek ödemesinden faydalananlar dikkat! Tutar daha da  yükseldi! Bu habere hemen bakın


Geri Dön