04 / 05 / 2024

Bu haber milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Geç kalmadan hemen başvurun!

Bu haber milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Geç kalmadan hemen başvurun!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ile emekli olmaya çalışan milyonlarca vatandaşa beklenen haber geldi. EYT'de gün sayısını doldurmayanlar, ödeyecekleri toplu para ile emekli olma yolu açılıyor. 2008 tarihinden önce işe başlayan SSK'lı vatandaşlara son dakika olarak ilan edildi.



EYT'DE GÜN SAYISINI DOLDURMAYANLARA BÜYÜK MÜJDE!

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği EYT düzenlemesi sonunda çıktı. Fakat gündemde en çok cevap bekleyen suallerden biri 'EYT'li olup prim günü tutmayanlar ne yapacak?' suali oluyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinden faydalanamayanlara toptan ödemesi (prim iadesi), prim borçlanması, birden fazla sosyal güvenlik kurumu bağlamında çalışanlar hususunda son dakika bilgisi geldi.

Bu haber milyonlarca EYT liyi ilgilendiriyor! Geç kalmadan hemen başvurun!
Askeri memur, subay, gedikli erbaşlar konusunda ahlak noktasında hüküm, yetersizlik, disiplin sebebiyle veya askeri mahkemelerce uygulanacak kararlar üzerine kanunun yayımlandığı 3 Mart ve akabinde işten ayrılması hususunda emeklilik hakkında faydalanabilecek. Bu bağlamdaki kadın ve erkek personelde 25 sene hizmet şartı aranacak. Hizmet süresi 25 seneden az olanlar  için toptan ödeme işlemi (prim iadesi) uygulanacak.

TOPLU PARA İLE GÜN SAYISINI TAMAMLAYIN

Aynı zamanda emeklilik için lazım gelen prim ödeme gün sayısını bitiremeyenlere sosyal güvenlik merkezi ya da il müdürlüğüne yazılı talepte bulunmaları durumunda ödemiş oldukları prim bedellerini toplu halde geri alabiliyor. SSK ve Bağ-Kur'luların toplu para alabilmesi için sigortalı olarak çalışmaması yahut kendi işini yapıyor olmaması gerekiyor. SSK'lı olup 2008 tarihinden evvel kendi adına ödenen işçi ve işveren primi, bu tarihten sonra da sadece işçi primleri için toptan ödeme veriliyor.

Bu haber milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Geç kalmadan hemen başvurun!


Geri Dön