27 / 04 / 2024

Bu haberi okuyan soluğu kuyumcuda alacak! Gram altın için net konuştu: Altın alım zamanı mı?

Bu haberi okuyan soluğu kuyumcuda alacak! Gram altın için net konuştu: Altın alım zamanı mı?

Piyasalar, Hamas ve İsrail arasındaki artan çatışmaların etkisi altında gerilirken, altın ve döviz fiyatları yükselişe geçti. Gram altın fiyatları rekor seviyeleri aşarken, uzmanlar altın yatırımcıları için önemli bir açıklama yaparak gram altının geleceği hakkında bilgi verdi.



Altın fiyatları, Gazze'deki hastane patlaması ve bölgedeki artan çatışma endişeleri nedeniyle hızla yükselişe geçti. Küresel piyasalarda artan jeopolitik riskler, yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri altına yönlendiriyor. Altının ons fiyatı 1 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü, gram altın ise dolar/TL'deki artışla birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1764 TL'ye yükseldi.

Bugünkü işlemlerde ons altın, 1959 dolara kadar yükselerek yaklaşık 2,5 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Saat 16.40 itibarıyla ons altın, yüzde 1,80'lik bir artışla 1958 dolarda işlem görüyor.

Altının ons fiyatı teknik olarak, 1950 ve 1960 dolar seviyeleri direnç konumundayken, 1930 ve 1910 dolar seviyeleri ise destek olarak görünüyor.

GRAM ALTINDAN REKOR ÜSTÜNE REKOR

Gram altının fiyatı, dolar/TL kuru ve ons altın fiyatının yükselmesiyle rekor seviyeye tırmandı ve 1764 TL'ye ulaştı. Şu an itibarıyla gram altın yüzde 1,99'luk bir primle 1762 TL seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2 bin 870 lira, cumhuriyet altını ise 11 bin 730 lira fiyatla satılıyor.

Dünkü işlemlerde, ons altın fiyatına paralel olarak değer kazanan gram altın, günü yüzde 0,53'lük artışla 1.728 TL seviyesinde tamamlamıştı.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Baştürk Finansal Danışmanlık Kurucusu Rıdvan Baştürk, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Baştürk'ün açıklamaları...

Ekim ayının ilk haftasında 1810 dolara kadar düşen  ons altın Hamas-İsrail gerginliğinin başlamasıyla 1880'e kadar yükselmişti. Ardından olayların sürmesi ve artan jeopolitik riskler sonunda 1940 seviyelerini test etti.

Rusya-Ukrayna olayları kadar küresel piyasalara etkisi olmasa da Ortadoğu’daki gerginliğin ons altın üzerinde pozitif etkisi oldu. Tabii bu durum ekonomi dışı olduğu için bu konuda net bir görüş bildirmek zor. Riskler yükselerek mi devam edecek yoksa Rusya-Ukrayna sürecinde olduğu gibi azalarak devam edip bir noktada tamamen gündemimizden mi düşecek konusu belirsiz. Fakat mevcut sürece baktığımızda bir süre daha bu olaylar sürecektir. ABD ve/veya İran’ın konuya dahil olup olmayacağı ise kritik bir nokta.

Normalde bu tarz riskli ortamda faizlerin aşağı gelmesi beklenir. Fakat ABD 10 yıllık faizler yüzde 4.86’ya çıkarak herhangi bir risk fiyatlaması yapmadığını gösteriyor. Bu açıdan baktığımızda karışık fiyatlamaların olduğu bir dönemdeyiz. Normal şartlarda faizlerin, ons altını aşağı çekmesini bekleriz ama içerisinde bulunduğumuz süreç normal olmayan bir süreç.

1885 DOLAR KRİTİK SEVİYE

Ons altındaki süreç, haber akışlarına bağlı olarak şekillenecek. Teknik olarak, belirli kritik seviyeleri göz önünde bulundurabiliriz. Öncelikle, 1950 ve 1985 seviyeleri önemli direnç noktaları olarak dikkat çekiyor. Olayların gelişimine göre bu seviyelerin test edilmesi ve teknik satışların bu seviyelerden gerçekleşmesi olasıdır. Önceki direnç olarak çalışan 1885 seviyesi, son fiyatlamalardan sonra destek seviyesine dönüştü. Bu seviye 1885'in üzerinde olduğu sürece yukarı yönlü potansiyel devam edebilir.

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞE DEVAM

Gram altın, tarihi rekor seviyelerini sürdürüyor. Ons altındaki yükseliş ve Türk Lirası'ndaki zayıflık, gram altını yukarı yönlü itiyor. TL'deki beklenen zayıflığa ek olarak, jeopolitik riskler de gram altını destekliyor. Şu aşamada gram altın için belirli bir seviye belirtmek kesin olmaz, ancak TL'deki zayıflığın devam etmesi nedeniyle orta ve uzun vadede yukarı yönlü bir eğilim olduğunu ve alım fırsatlarının düşünülmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Dikkat! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan uyardı: 'Bu bölge 6,5 şiddetinde deprem üretebilir'

Dolar kuru 28 TL'yi geçti, Özgür Demirtaş'tan son dakika açıklaması geldi: Dolar / TL grafiğini paylaştı ve...

e-Devlet’te biriken para nereden öğrenilir ve nasıl çekilir?


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön