05 / 05 / 2024

Gram altında yeni rekor! Bu haberi okumadan altın almayın yoksa kaybedersiniz! İslam Memiş hiç böyle konuşmamıştı

Gram altında yeni rekor! Bu haberi okumadan altın almayın yoksa kaybedersiniz! İslam Memiş hiç böyle konuşmamıştı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının akıbeti için olumsuz konuştu. “Yeni rekorlar gelebilir” diye İslam Memiş, yükselişlerin devam edeceğinin altını çizdi. İşte detaylar…



Altın piyasalarında hareketlilik kaldığı yerden devam ediyor. Gram altın uzmanı İslam Memiş, altın ve döviz piyasalarını değerlendirmeye aldı. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığına dikkat çeken Memiş, şu şekilde konuştu:

“Şu anda Fed'i takip etmeye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Buradaki politikalar devam ediyor. Faiz artırımları devam ediyor. Dolar tarafında ise sert düşüş ile alakalı emare yok ancak erken seçim kararı alınır, farklı paketler açıklanır ise olabilir fakat şu an yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Fed’den 50 puanlık artırım gelir ise emtia fiyatlarını pozitif etkiler, ons tarafında yükseliş olur, 75 baz puan gelir ise satıştan olumsuz etkilenebilir emtia fiyatları.

"GRAM ALTINDA YENİ REKOR KIRILABİLİR" 

1020 - 1040'ı takip ediyoruz. 1000'in altına sarkma ihtimalini artık çok zayıf görüyorum. Yeni rekorlarını kırabilir senenin son çeyreğinde. Fiyat farkları da göz önünde olmalı. Bir sene sonrası için düğün hazırlığı yapanların altın üzerinden yatırım yapması lazım. Senelik getiriyi göz önünde bulundurunca bir sene önceden hazırlık mantıklı olur.

Enflasyonist ortamın bitme ihtimalini çok zayıf olarak görüyorum. Fed'i takip etmek daha mantıklı. Fed'in politikaları kripto paraları baskılamakta. Bu süreçte ben en az bir yıl daha baskı altında kalma ihtimalini yüksek görüyorum. Güçlü olan dolar Fed'in de işine yaramıyor, ara ara işin içine gireceklerdir. Beklemek daha avantajlı oluyor.

Gram altında yeni rekor! Bu haberi okumadan altın almayın yoksa kaybedersiniz! İslam Memiş hiç böyle konuşmamıştı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön