29 / 06 / 2024

Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar mı, euro mu, borsa mı, altın mı?

Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar mı, euro mu, borsa mı, altın mı?

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftalık oranda ortalama olaeak yüzde 0,31 değer kazanırken, Dolar/TL yüzde 0,01, uro/TL yüzde 0,13, altının gram fiyatı da yüzde 2,81 değer kaybettiği belirtildi.



BIST 100 endeksi, en az 10.633,93 ve en yüksek 11.088,01 puanı görürken haftayı, önceki hafta kapanışa oranla  yüzde 0,31 artarak 10.676,65 puandan tamamlamış oldu.

Buna göre, Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 2,81 azalış ile 2 bin 421 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 1,99 dğşerek 15 bin 977 liraya düşmüş oldu.

Geçen hafta sonu 4 bin 90 lira olan çeyrek altının satış fiyatı 4 bin 10 liraya kadar indi. Bu hafta ABD Doları yüzde 0,01 değer kaybederek 32,2280 liraya, Euro ise yüzde 0,13 azalışla 34,9600 liraya inmiş oldu. Yatırım fonları da bu hafta yüzde 1,13 ve bireysel emeklilik fonları yüzde 2,15 değer kazandı. Kategorilerine göre bakıldığında ise yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 3,97 ile "Borsa Yatırım" fonları oldu.

Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar mı, euro mu, borsa mı, altın mı?

Borsa'da BIST 100 ne demek?

XU100 işlem kodu ile bilinen BIST 100 ise BIST 50'deki firmaların haricinde 50 şirketin daha hissesini içeriyor. Ülkenin en büyük işlem hacmine ve değerine sahip şirketlerinin yer aldığı endeks, Borsa İstanbul'un da göstergesi olarak görülmektedir.

Hisse senedi nedir?

Hisse senedi, bir şirket tarafından ihraç edilen ve ortaklık sermaye payını temsil eden kıymetli bir evrak aslında. Öt yandan, yatırım yaptığınız şirketin kâr payına, diğer adı ile temettüsüne de sahip oluyorsunuz.

Hisse senedi almak ne işe yarar?

Hisse senedi almak isteyen bir yatırımcı alacağı hisse senetlerine sahip olmak için diğer yatırımcıların belli durumlarda şirketlerin kârından pay almasına ve genel kurulda oy kullanmasına hak tanımaktadır. Buna göre, Borsanın temel amacı, bireylerin ve şirketlerin kolayca halka açık olan firmalarının  hisse senetlerini alıp satmasını daha da kolaylaştırmaktır.

Altın, borsa, dolar.... Hangi yatırım aracını tercih edenler ne kadar kazandı? 

Altın mı, dolar mı, konut mu, borsa mı? 5 yılda hangisi ne kadar kazandırdı? 

Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Borsa mı? dolar mı? altın mı? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön