04 / 05 / 2024

Bu hafta parasını buraya yatıran hepsinden daha çok kazandı!

Bu hafta parasını buraya yatıran hepsinden daha çok kazandı!

Özellikle Çin’in kapılarını açmasının ardından petrolde yaşanan iniş ve çıkışlar, Avrupa Merkez Bankası Başkanı’nın faizle ilgili açıklaması, yine çok hareketli günler yaşanmasına neden oldu. Peki 16 Ocak haftasında yatırımcısını en çok sevindiren ya da üzen hangileri oldu?



Hem Türkiye hem de dünya piyasalarında 16 Ocak haftası oldukça hareketli geçti.

Dünya piyasalarında hem ABD hem Avrupa hem de Çin’le ilgili yaşananlar özellikle başta altın ve petrolde olmak üzere emtialarda önemli hareketlilik yaşanmasına neden oldu. ABD ve Avrupa tarafında beklenen faiz artışlarının yavaşlayacağı umudu artık tamamen kaybolurken, altındaki yükseliş de hız kesti.

Bu hafta parasını buraya yatıran hepsinden daha çok kazandı!

Peki hafta içinde yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından, hafta sonuna dek yatırımcısına en fazla kazandıran ve kaybettiren hangi yatırım araçları oldu?

HİSSELERİN KAZANCI YÜZDE 10’U AŞAN BORSA, HAFTAYI YİNE LİDER KAPADI

16 Ocak haftasında Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 10,14, değer kazanırken, altının gram satış fiyatı yüzde 0,34, Euro/TL yüzde 0,11, dolar/TL yüzde 0,05 değer kazanarak haftayı tamamladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön