29 / 04 / 2024

Bu hafta piyasaları hangi veriler etkileyecek?

Bu hafta piyasaları hangi veriler etkileyecek?

Bu hafta dolar, euro, borsa, altın grafiğini etkileyecek verilerin başında Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararı var. İngiltere'de ve Almanya'dan gelen enflasyon ve dış ticaret rakamları ile Asya'dan gelecek veriler de piyasalar tarafından yakından takip edilecek.



Piyasalar bu hafta öncelikle Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararına odaklanacak. MB'nin faiz kararının yanı sıra bütçe, konut fiyatları, yurt dışı üretici fiyatları, tüketici güven endeksi gibi veriler takip edilecek. ABD’de sanayi üretimi, konut başlangıçları, Almanya’da üretici fiyatları, ZEW endeksi, Çin’de faiz kararı, GSYH, sanayi üretimi, perakende satışları, Euro Bölgesi, İngiltere ve Japonya’da enflasyon verileri yurtdışı piyasalarda öne çıkan ve yurt içinde de takip edilecek verilerin başında geliyor.

Haftanın ilk gününde Merkez Bankasının kısa vadeli dış borç istatistikleri açıklanacak. Türkiye'nin borç stoğu en riskli konulardan biri olarak öne çıkarken en son açıklanan rakam 134,6 milyar dolar seviyesindeydi. Aynı gün Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim bütçe denge tablosunu açıklayacak. Aynı gün yurtdışı piyasalarda ise Çin'den gelecek veriler etkili olacak. ABD'de ise New York Fed imalat endeksi takip edilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön