28 / 04 / 2024

Bu ilde yaşayanlara sosyal konut müjdesi!

Bu ilde yaşayanlara sosyal konut müjdesi!

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman'da yaşayan vatandaşlara sosyal konut müjdesi verdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Vali Canalp, söz konusu projenin lansmanını kısa bir süre sonra yapacaklarını söyledi.



Konut fiyatlarındaki artışlar hız kesmeden devam ederken, vatandaşlar da belediyelerin hayata geçireceği konut projelerini yakından takip ediyor.

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Türkiye'nin 81 ilinde yeni konut projeleri inşa ederken belediyeler de dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ediyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın projelerinden konut sahibi olamayan vatandaşlar bağlı oldukları belediyelerin konut projelerini yakından takip ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bu kapsamda bir belediye daha sosyal konut projesi için müjde verdi.

Batman Çağdaş'ta yer alan habere göre Batman Valisi Ekrem Canalp Batman'da yaşayan vatandaşlara sosyal konut müjdesi verdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Vali Canalp, söz konusu projenin lansmanını kısa bir süre sonra yapacaklarını söyledi.

Bu ilde yaşayanlara sosyal konut müjdesi!


“EN DÜŞÜK AYLIK GELİRLE EV SAHİBİ OLACAKLAR”

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Vali Ekrem Canalp, Batman’da kısa bir zaman sonra lansmanını yapacakları ‘sosyal konut’ projesinin detaylarını da duyurdu.


“ARSAYI DA BELEDİYE SAĞLAYACAK”


Yine paylaşılan bilgilere göre ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Ücretsiz Beslenme Desteği’ projesinin açılışında önemli açıklamalar apan Vali Canalp: “Hayata geçirmiş olduğumuz bir başka proje de Sosyal Konut Projesi. Bu projemiz de sosyal belediyeciliğin en önemli faaliyetlerinden bir tanesi. Vatandaşlarımızı Batman’ın en güzel bölgelerinde yaşatacağız. Sosyal konut projesinin inşallah en kısa sürede lansmanını birlikte yaptığımız zaman göreceksiniz ki en fakir durumda olan vatandaşlarımız kendileri en düşük aylık giderlerle konut sahibi olacaklar. Bunun da belediye olarak da finansmanını biz kendimiz sağlayacağız. Hem de belediyenin arsasına kat karşılığı olarak ihaleye çıkacağız ve konut arsa karşılığı olarak belediyeye verilecek. Geri kalan konutta müteahhitten kim alırsa kendisine kalacak. Açık ihale şeklinde olacak. Belli kriterleri de ilan edeceğiz. Vatandaşlar başvuru yapabilecekler başvuruda bulunan vatandaşlarımızı noter huzurunda kura çekeceğiz” dedi. 

 

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

KKTC’de yabancıya konut satışları kontrol altına alınacak!

Çift sözleşmeye, fahiş kiralara son! Her şey E-devlet’ten olacak!


Geri Dön