18 / 05 / 2024

Bu koşullara sahipsen 2.715 TL alacaksın! Bu habere acil bakın belki sizde istenilen özellikleri taşıyorsunuzdur

Bu koşullara sahipsen 2.715 TL alacaksın! Bu habere acil bakın belki sizde istenilen özellikleri taşıyorsunuzdur

Geçtiğimiz seneden beri yükselen enflasyon ve devletin bu enflasyon karşısında yaptığı yardımlar 2023 için de hız kesmedi. ihtiyaç sahibi olan engellilere ve annesiz babasız çocuklara yapılan destekler merak ediliyor. Peki bu maaşları kimler alabilir? Nasıl başvurulur? Detaylar haberimizde.



KİMLER ALABİLİR?

Bu hibeden faydalanabilmek için engelli veya yetim; sosyal güvencesi, geliri veya emekli maaşı, mahkeme kararı veya kanuni desteği, taşınır ve gelir getirici  gayrimenkulü veya ihtiyaç sahiplerine ayrılan aylık miktarını geçmeyecek şekilde çekilen ortalama aylık geliri olmaması gerekiyor.

Ayrıca, aylık alan; ölüm, yoksulluk veya bakım altına alınanların 18 yaşını doldurmuş, normal orta öğretim ve dengi eğitimde 20 yaşını doldurmuş ve örgün yükseköğretimde 25 yaşını doldurmuş olanların,yooksulların aylık tutarının 170 katını geçmesi halinde, lüks otomobil veya kasko sigortası veya tescil ettirdikleri aracın bu yönetmelik kapsamında belirlenen gerçeğe uygun değerinin tespitinde söz konusu ödenekler kesilmektedir.

NASIL KAYIT OLUNUR?

İhtiyaç sahipleri, formu doldurup imzalayarak, maluliyetini gösteren sağlık kurulu raporu ile birlikte, özürlü ise ikamet ettikleri ildeki Bölge Fonu Yönetim Kurulu'na  şahsen veya posta yolu ile başvurabilirler.

Engelli aylığı, durumları nedeniyle çalışamayan ve geçimini sağlayamayan engelli bireylere sağlanan bir mali destek türüdür. Engelli emekli maaşları için özel ayrıntılar ve uygunluk gereklilikleri ülkeye ve yargı bölgesine göre değişir.

Enflasyon, mal ve hizmet fiyatlarının genel seviyesinin yükseldiği ve buna bağlı olarak satın alma gücünün düştüğü orandır. Yıllık yüzde artış olarak ölçülür. Enflasyon, para arzındaki artış, mal ve hizmet arzındaki azalma veya üretim maliyetlerindeki artış gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Enflasyonun etkisi bir ekonomi için olumsuz olabilir çünkü paranın değerinde düşüşe yol açarak insanların temel ihtiyaçları karşılamasını zorlaştırabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön