06 / 05 / 2024

Bu şartları taşıyan herkes ödemeden faydalanacak! Toplam 22 bin 440 TL ödenecek

Bu şartları taşıyan herkes ödemeden faydalanacak! Toplam 22 bin 440 TL ödenecek

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca kişiye mutlu eden haberi verdi. Bakanlık, ev hanımlarına aylık 1870 TL aylık bağlanacağını ilan etti. Bu yeni düzenlemeyle, ev hanımlarına sosyal teminat sunulması ve maddi destek olunması hedefleniyor. İşte detaylar.



Ekonomide yaşanan olumsuz gidişattan etkilenen ve eşi ölmüş vatandaşlara Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilaç gibi destek ödemesi yapılacak. Adeta maaşa bağlanmış gibi destek ödemesi yapılacak. Sağlanan bu destekten kimlerin yararlanacağının detayı haberimizde.

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmayan ev hanımlarına destek olmak için harekete geçti. Altı çizilen husulardan birisi de, bu ev hanımlarına aylık ödemelerin yapılacağı oldu. Eğer sigortalı olarak çalışan eş ölmüşse ve geride eş veya çocuk yoksa, anne veya babaya aylık bağlanacak. Kanunlar üstünde yapılan düzenlemeye göre, son aylığın yüzde 75'i eşe, çalışan eş durumunda ise yüzde 50'si hesaplara iletilecek. Eğer iki veya daha çok yetim çocuk varsa, eş için yüzde 50, çocuklar için ise yüzde 25 se viyesinde aylık aktarılacak.

Bu şartları taşıyan herkes ödemeden faydalanacak! Toplam 22 bin 440 TL ödenecek

KİMLER YARARLANABİLİR?

Ayrıca, ev hanımlarına has yapılan bu ödemelerle alakalı başvuru ve ödeme aşamalarının nasıl işleyeceği hususunda ayrıntılar da açıklanmıştır. Ev hanımları, başvurularını tespit edilen  süre içinde ilgili resmi kurumlara yapabileceklerdir. Başvuru işlemleri bitince başvurular incelenecek ve uygun görülen ev hanımlarına aylık ödemeler yapılacaktır.

Bu şartları taşıyan herkes bu ödemeden faydalanacak! Toplam 22 bin 440 TL ödenecek


Geri Dön