03 / 05 / 2024

On binlere müjde! Devlet destek verecek: Bu şartları taşıyan herkes para alacak…

On binlere müjde! Devlet destek verecek: Bu şartları taşıyan herkes para alacak…

Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından ayçiçek yağı tedarikinde sorun yaşanması, gerilime neden oldu. Rusya’dan ayçiçek yağı yüklü gemilere izin verilse de hükûmet çeşitli önlemleri devreye sokma kararı aldı. Ve çiftcilere müjdeli haber geldi. Dönüm başına verilecek ek destek açıklandı.



Tarım ve Orman Bakanlığı, nadasa bırakılmış veya atıl durumda olan tarım arazilerine yağlı tohum ekmeleri için çiftçilere hibe desteğinde bulunacağını duyurmuştu. Yağlı tohum ekimi desteğinin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçileri heyecanlandıran bir destek haberini daha paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde kuraklıktan dolayı arazilerinde yüzde 30’un üstünde verim kaybı yaşayan çiftçilere, geri ödemeksizin, nakit desteği yapılacağını duyurdu.

On binlere müjde! Devlet destek verecek: Bu şartları taşıyan herkes para alacak… 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kuraklık hibesi müjdesinin ardından konuyla ilgili yetkili olan Tarım ve Orman Bakanlığı, hibe çalışmalarına gaz verdi. Yapılan açıklamaya göre; hazırlıkların bitirilmesiyle beraber, ilgili koşulları taşıyan her çiftçiye verim kaybı oranına bakılarak 30 Türk lirasından 100 Türk lirasına kadar dekar başı hibe desteği verileceği açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön