06 / 05 / 2024

Bu telefona MIUI 14'ten müjdeli haber geldi!

Bu telefona MIUI 14'ten müjdeli haber geldi!

Son zamanlarda 11 telefonda daha karşımıza çıkan Android tabanlı MIUI 14 sürümü, sonunda POCO M3 için yayınlandı.



Bu telefona MIUI 14 ten müjdeli haber geldi!

MIUI 14 bizlere neler sunuyor?

Xiaomi tarafından düzenlenen bir etkinlik, yeni arayüzün önemli detaylarını ortaya çıkardı. İlk olarak, artık kullanmadığınız temel uygulamaların çoğunu kaldırabilirsiniz, ancak sisteminiz buna izin vermediği için kaldıramazsınız. Ayrıca Xiaomi, çok oyunculu oyunlar başta olmak üzere uygulamaların çalışmasını kolaylaştıran Photon Engine teknolojisi sayesinde üçüncü parti uygulamaların yüzde 22 daha az güç tükettiğine dikkat çekiyor.

Firmadan gelen bir diğer iddia ise sistemin performansının önemli ölçüde iyileştiği yönünde. Android 13 ve MIUI 14 ikilisi sistem akıcılığını yüzde 88 oranında artırıyor. Buna rağmen güç tüketimi %16 iyileştirildi. Geliştirilmiş sistem performansına rağmen Xiaomi verileri, MIUI 14'ün öncekinden %23 daha az yer kapladığını gösteriyor.

Bu sonuç, MIUI arayüzünün revizyonu ve yeniden geliştirilmesi yoluyla elde edilir. Yeni MIUI 14, eski sürüme göre daha hızlı, daha kararlı ve daha az yer kaplıyor. Yalnızca Snapdragon 8 Gen 1, 8 Gen 1+ ve yeni Snapdragon 8 Gen 2 işlemcilere sahip modellerin bu yenilikler için optimize edildiğini unutmayın. MIUI 14, yeni "Süper Simgeler" adı verilen başka bir özellik sunar. Bu özellik, ana ekranınıza farklı simgeler eklemenizi sağlayarak daha canlı temalar oluşturmanıza olanak tanır.

Redmi Note 12 Turbo özellikleri belli oluyor! 22 Ocak 2023 fiyat listesi...
Bütçe dostu telefonlar üreten Realme'den 240W şarjlı ilk akıllı telefon müjdesi: Realme GT Neo 5!
Samsung Galaxy S23'ün Türkiye fiyatı ortaya çıktı! 22 Ocak 2023 fiyat listesi...

Geri Dön