07 / 05 / 2024

Bu verilere çok şaşıracaksınız! İşte en fazla dolar biriktiren şehir!

Bu verilere çok şaşıracaksınız! İşte en fazla dolar biriktiren şehir!

Kur korumalı mevduat ile daha önce geleneksel davranışlarını sürdüren mevduat sahiplerinin tercihleri büyük oranda değişti. 2021 senesinin Aralık ayından bu yana bakın hangi şehir en fazla TL mevduata sahip olurken, hangisi doları tercih etti…



Kur koruma tasarruf mevduatlarındaki dengeleri değiştirdi. 2021 yılının 21 Aralık tarihinde uygulamaya alınan Kur Korumalı Mevduat (KKM) tasarruflarda dengeleri değiştirdi.

Sözcü’den Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre, KKM uygulamasının devreye alınmasıyla geçtiğimiz yıl yılında şahsi TL ve döviz hesaplarındaki dengeler de değişmiş oldu. BDDK Fintürk verileri, KKM'nin uygulandığı 31 Aralık 2021 ile 30 Eylül 2022 tarihlerini kapsayan 9 aylık dönemde 81 ilin tasarruf mevduat hesaplarındaki değişimi gözleri önüne seriyor.

Bu verilere çok şaşıracaksınız! İşte en fazla dolar biriktiren şehir!

TL’DE KIRŞEHİR, DOLARDA AKSARAY LİDER

Verilere göre Türkiye’nin 80 ilinde döviz hesaplarında düşüş gözlenirken, sadece Antalya'da yüzde 2.8 oranında yükseliş oldu. Türk Lirası tasarruflarda ise 81 ilin hepsinde en az yüzde 45 olmak üzere yüzde 119'a kadar artışlar yaşandı. Türk Lirası tasarruf büyüklüğü yüzde 119 artışla 2 milyar liradan 4.4 milyar liraya ulaşan Kırşehir liralaşmada ilk sırada yer aldı. Bankalaraki TL tasarruflarını yüzde 112 artıran Yozgat’taki mevduatlar ise ise 2.4 milyar liradan 5.1 milyar liraya yükseldi. Bu iki şehirdeki döviz hesaplarında ise yüzde 15'e varan düşüş gözlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön