19 / 05 / 2024

Bu yardım memurlara özel! Ayda 985,76 TL ödeme yapılacak: Alabilecek kişiler açıklandı!

Bu yardım memurlara özel! Ayda 985,76 TL ödeme yapılacak: Alabilecek kişiler açıklandı!

Devlet bu yıl içinde birçok destek ödemesi yaptı ve ödemeler hala devem ediyor. Bu destek ödemelerinin içinde memura da devlet destek ödemesi olduğunu biliyor muydunuz? İşte haberin detayları…



2023 MEMUR AİLE YARDIMI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

İşte 2023 Devlet Memuru Aile Yardımı hakkında bilmeniz gereken bazı detaylar. Çalışmayan eşler için sağlanan yardımlar, işe başladıklarında sona erer. Memur bu durumu kurumlarına bildirmek zorundadır. Yardımı durdurmak için e-Devlet üzerinden aynı işlemi tekrarlamanız ve bu süreyi ayarlamanız gerekmektedir. Aksi halde bu durum tespit edildiğinde bu miktar geriye dönük olarak açığa alma tarihinden itibaren memurun maaşından kesilir ve bir sonraki bordroda ödenir. Bu nedenle eşin çalışma saatleri içinde yapılan fazla ödemeler iade edilecektir.

Çalışması sebebiyle memur aile desteği sona eren memurun eşi yeniden çalışmayı bırakırsa ve sosyal yardım alamıyorsa, yeniden başvurma hakkı vardır. Yine e-devlet ve başvuru formları üzerinden aynı adımların tekrarlanması gerekmektedir. Bu aynı zamanda çocuklar için de geçerlidir. Ayrıca, hak sahibi olsa dahi ödemeyi yapabilmek için gerekli raporları yapması ve işlemi kendisinin tamamlaması gerektiğini unutmamak gerekir. Memur geriye dönük aile yardımı başvuru anından itibaren uygulanacağından başvuru olmaması durumunda uygulanmayacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön