30 / 06 / 2024

Bu yaş aralığındaysanız dikkat! Bir lira bile ödemeyeceksiniz! 

Bu yaş aralığındaysanız dikkat! Bir lira bile ödemeyeceksiniz! 

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK aracılığı ile yapılan duyuruda, 2023 GSS ödemeleri hakkında bilgiler paylaşıldı ve hangi vatandaşların hariç  tutulacağı açıklandı. Yaş şartına uyan vatandaşların tek kuruş bedel ödemeyeceği aktarıldı. 



 

BU YAŞ ARALIĞINDA OLANLAR DİKKAT!

Sosyal Güvenlik Kurumu, Genel Sağlık Sigortası özelindeki sosyal medya hesabından önemli paylaşım yaptı. Bu açıklamalar ile 2023 Genel Sağlık Sigortası  etabının ne halde ilerleyeceği belli oldu. 65 yaş üstü vatanaşlar ile bunlara refakat eden 18, 20 ve 25 yaşına kadar olan öğrencilerin Genel Sağlık Sigortası paralarını vermelerine lüzum yok.

Bu yaş aralığındaysanız dikkat! Bir lira bile ödemeyeceksiniz! 
BORÇLARI TEK KALEMLE SİLİYORLAR

Yapılan ilana bakıldığında zaman 2023 Genel Sağlık Sigortası ödemeleri belli başlı yaş gruplarını kapsamıyor. GSS parası vermeyen gruplar olarak anılan  bu grupların belli koşulları sağlaması şart. 65 yaş üstü kişilerin hali hazırda yasal olarak bakmakla sorumlu olduğu kimse yok ise bu kişi Genel Sağlık Sigortası kapsamına sokulur. Aynı anda 18 yaşına gelene kadar bütün çocuklar bu bağlam içerisinde görülür. 20 yaşına  kadarki lise talebeleri ve liseye eşit olan talebe  grubu ile 25 yaşına kadar yükseköğrenim tahsili alan talebeler bu gruba dahilinde değerlendirilir. Bu gruplar koşulları sağladığı zaman Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanabilirler.

 


Geri Dön