30 / 06 / 2024

Bu yaş aralığındaysanız dikkat! Bir lira bile ödemeyeceksiniz! 

Bu yaş aralığındaysanız dikkat! Bir lira bile ödemeyeceksiniz! 

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK aracılığı ile yapılan duyuruda, 2023 GSS ödemeleri hakkında bilgiler paylaşıldı ve hangi vatandaşların hariç  tutulacağı açıklandı. Yaş şartına uyan vatandaşların tek kuruş bedel ödemeyeceği aktarıldı. 



GSS PRİM BORCU SORGULAMA

Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim borcu sorgulamaları e-Devlet vesilesi ile yapılıyor. Vatandaşlar, T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme  giriş yaparak GSS prim borcu sorgulaması yapaibliyorlar.

e-Devlet’e giriş yapılmasının akabinde sağ üst bölümde bulunan arama çubuğuna “ Sosyal Güvenlik Kurumu” yazılarak akabinden “Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu 
Sorgulama” ekranına erişebilir.

Bu yaş aralığındaysanız dikkat! Bir lira bile ödemeyeceksiniz! 

HANGİ BORÇLARA YAPILANDIRMA GELDİ?

Vergi yapılandırmasına ait yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onay görüldü. Teklifte bütün vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha evvel hiç yapılandırma düzenlemesinde olmayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi
 borçları da yine yapılandırma bağlamında ğerlendiriyor. Teklifle; gümrük vergileri, idari ücret cezaları, gecikmeye uygulanan faizi, gecikme zammı gibi feri borçların da yapılandırma bağlamına alınması öngörülüyor.

Tarım İl Müdürlüğünden çok önemli ikaz! Artık mısır bu fiyattan satılacak

Next Level İstanbul'un değeri belli oldu! Rakam resmen dudak uçuklattı! 

Belediyeden büyük fırsat: Tam 20 arsa satacak!

 


Geri Dön