28 / 04 / 2024

Tarım İl Müdürlüğünden çok önemli ikaz! Artık mısır bu fiyattan satılacak

Tarım İl Müdürlüğünden çok önemli ikaz! Artık mısır bu fiyattan satılacak

Tarım Mahsülleri Ofisi TMO, stoklarında var olan mısırları, büyükbaş hayvan besici, yetiştiricileri için, kanatlı hayvan besici ve yetiştiricileri  ile yem üreticilerine 5.500 TL/ton ücretten satış yapacağını duyurdu.




Tarım, bitkisel ve hayvansal ürünlerin yetiştirilmesi, işlenmesi ve pazarlanması sürecini kapsayan bir faaliyettir. Tarım, gıda üretimi için kullanılan toprak, su, bitki ve hayvan kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılması ile ilgilenir. Tarım, insanların beslenmesi, giyinmesi ve barınması gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir role sahiptir. Tarım sektörü, aynı zamanda istihdam oluşturan, kırsal kalkınmaya katkı sağlayan ve ekonomik büyümeyi destekleyen bir sektördür.

Tarım İl Müdürlüğünden çok önemli ikaz! Artık mısır bu fiyattan satılacak

Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü aracılığı ile yapılan ilanda, TMO’nun stoklarında olan mısırları 5 bin 500 TL/ton fiyatla satışa sunacağı belirtildi. Yapılan duyuruda; “TMO stoklarında olan mısırlar; kanatlı hayvan besici ve yetiştiricileri (yumurta ve beyaz et), 24 aydan büyük dişi büyükbaş hayvan yetiştiricileri ile yem üretim hanelerine has 5.500 (KDV, Maniplasyon Hariç) ücretle peşin bedel mukabili satılacaktır” denildi. 

İlanda ayrıca bu bilgiler kaydedildi: “24 aydan büyük dişi büyükbaş (süt ineği) besici ve yetiştiricileri; imalatçı örgütleri (Birlik, başvuru yapabileceği gibi Tarım ve Orman Bakanlığının İl Tarım ve Kooperatif, Oda) aracılığı ile Orman Müdürlükleri vesilesi ile de yapabileceklerdir.

 


Geri Dön