02 / 05 / 2024

Bu yaş grubundakiler ödeme yapmayacak! Peki hangi şartları sağlayan ödeme yapmıyor?

Bu yaş grubundakiler ödeme yapmayacak! Peki hangi şartları sağlayan ödeme yapmıyor?

2023 GSS ödemeleri hakkında birtakım bilgiler açıklandı ve kimlerin muaf olacağı belirtildi. 65 yaş üstü kişiler ile bunlara eşlik eden 18, 20 ve 25 yaşına kadar olan öğrencilerin Genel Sağlık Sigortası ödemelerini yapmalarına gerek yok. Peki nasıl? İşte detaylar…



Sosyal Güvenlik Kurumu, Genel Sağlık Sigortası hakkında sosyal medyadan birtakım açıklamalar yaptı ve bu açıklamalar ile 2023 Genel Sağlık Sigortası sürecinin ne şekilde yürüyeceği anlaşıldı.

Bu yaş grubundakiler ödeme yapmayacak! Peki hangi şartları sağlayan ödeme yapmıyor?

Kimler Genel Sağlık Sigortası ödemesini yapmayacak?

2023 Genel Sağlık Sigortası ödemeleri belli birtakım yaş gruplarını kapsamıyor. GSS ödemesi yapmayan gruplar olarak bilinen bu grupların birtakım şartları sağlaması da önemli. 65 yaş üstü vatandaşların hali hazırda kanunen bakmakla yükümlüğü olduğu kimse yok ise bu kişi Genel Sağlık Sigortası kapsamına girer. Bunun yanında 18 yaşına gelene kadar tüm çocuklar da bu kapsamdadır. 20 yaşına gelene kadarki lise öğrencileri ve liseye denk olan öğrenci grubu ile 25 yaşına gelene kadar yükseköğrenim gören öğrenciler bu gruba dahil edilmektedir. Bu gruplar şartları sağladığı takdirde Genel Sağlık Sigortası’ndan faydalanabilirler. Ancak bundan faydalanabilmek için birtakım koşullar sağlanmalıdır. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön